В България не трябва да има паметници на армии, които

...
В България не трябва да има паметници на армии, които
Коментари Харесай

Каракачанов: У нас не трябва да има паметници на армии, които са воювали срещу България

" В България не би трябвало да има монументи на армии, които са воювали против страната ни ". Това съобщи някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Омръзна ми към този момент от пишман-патриоти и пишман бранители на културното завещание, които лъжат. Паметникът на Шипка всички знаят, които са ходили, аз вървя съвсем всяка година, че той плаче за ремонт. По нашето ръководство първо беше ремонтиран лъвът. Тази фотография, която един политик безусловно съзнателно и злонамерено популяризира, е от 2019 година, когато металният лъв беше ремонтиран. В момента няма нито скеле, нито тараби, които да пречат някой да отиде до паметника, нито някой има желание да го събаря. По наше време бяха отпуснати 130 000 лв. да се направи идейния план, въз основата на който това държавно управление отпуска парите за ремонт ", сподели той.

" Така наречените десни, които не са десни, а са ултралиберали, в София, подвигнаха врява да смъкват паметника на Съветската войска, в случай, че и Пловдив и София в последните 35 години се ръководят единствено от десни кметове. Целта е да засвидетелстват своето евроатлантическо поданичество към посолството. Тези хора не вършат разлика сред паметниците на Съветската войска и както виждаме във вандалския случай във Варна - паметниците от Руско-турската война. Защото Русия и Съветския съюз не са едно и също нещо. Моето мнение е, че в България няма място за монументи на непознати армии, които са воювали против България. Жълтопаветните десни излязоха с кардинални съображения, надали не патриотични, че Съветската войска била окупаторка. Вярно е, тя ни афишира война и окупира България. Но за какво махате паметника на Съветската войска, а не сте срещу паметника на американските летци, които бомбардират цяла България, в това число и днешна Македония.

А тези, които се вършат на огромни русофили, като въпросния политик, който излъга за Шипка, те също не вършат разлика сред Съветския съюз. Те от русофилството демонстрират оня болшевишки сталинизъм и приравняват Съветската войска с Шипка ", добави Каракачанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР