В България не се случва зловещи неща, благодарение на това,

...
В България не се случва зловещи неща, благодарение на това,
Коментари Харесай

Щабът не иска експерименти с мерките срещу коронавируса

В България не се случва злокобни неща, с помощта на това, което се е направило до момента . В това бе безапелационен военачалник Венцислав Мутафчийски. Брифингът в Министерския съвет на вицепремиерът Томислав Дончев, Венцислав Мутафчийски и Николай Николов бе провеждат като доклад, само че и като отговор на следващите рецензии на президента Румен Радев от сутринта.

По думите на Мутафчийски в България има положителни резултати и това се вижда, тъй като " труповете не могат да се скрият ". Никой не може да избяга от статистиката, която ние лекарите най-добре разбираме. Това е един от най-важните индикатори, който демонстрира, че ние се оправяме добре на този стадий.

Не би трябвало да се позволява подстрекателство за лигавене с ограниченията, съобщи Мутафчийски, настоявайки да не се вършат опити.

Той за следващ път изясни, че няма чудодейно лекарство за ковид и все пак българските лекари и експерти се оправят. Мутафчийски още веднъж уточни, че в България се тества за инфекцията на средноевропейско равнище.

В Китай към този момент се отпускат ограниченията, само че " те са два месеца преди нас в актуалната обстановка ". Като образец Мутафчийски уточни Съединени американски щати, които се намират в извънредно неуправляема обстановка . Целта на Оперативния щаб е да не се стига до такава степен.

Венцислав Мутафчийски още веднъж уточни, че когато има задоволително данни, ограничаващите ограничения ще бъдат отслабени, само че при следване на логичност, която не заплашва от втори пик или в случай че има подобен, той би трябвало да бъде невисок.

В отговор на рецензиите на президента, че властта по-бързо би трябвало да се включи в оборудването на лечебните заведения със защитни материали, военачалник Мутафчийски подсети, че още със сформирането на оперативния щаб било оповестено освобождението на 8 000 костюма от държавния запас с приемането на първите пациенти, инфектирани с ковид.

Венцислав Мутафчийски напомни и хронологията на ограниченията, като първо били избрани лечебните заведения , които ще посрещнат първия удар на вируса. Болниците незабавно били снабдени с наличните защитни средства. Самите лечебни заведения създали планове какви са им опциите за вдишване на заболели с акцент върху интензивните отделения. Първият стадий бил извървян още до приемането на първата позитивна проба, напомни Мутафчийски.

Вторият стадий на подготовка бил, че по рекомендация на Националния действен щаб към министъра на опазването на здравето да издаде заповед за претрансформиране на всички лечебни заведения в България, без значение от тяхната благосъстоятелност, с изключение на профилираните лечебни заведения, свързани с онкологичните болести. Едновременно с това се зареждали всички лечебни заведения, незабавните медицински служби, Гранична полиция и служителите в институциите, само че най-много акцентът бил върху лекарите.

" Двойна загуба за опазването на здравето би било да няма опция с лекари да поемем нужния брой пациенти . Така понижават ресурсите на опазването на здравето напълно непосредствено ", предизвести военачалник Мутафчийски.

Взети са и ограничения и за финансовото обезпечаване на лечебните заведения , които губят средства поради ограничаването за планови интервенции и е обезпечено, че лечебните заведения ще останат жизнеспособни.

Мутафчийски увери, че се следи това, което се случва в другите страни, както от здравна позиция, по този начин и от логистична, с цел да бъдем готови с наличния запас.

Той регистрира и невижданата мобилизацията на обществото във връзка с дарителската активност . Над 1 млн. лева са средствата от дарения в някои лечебни заведения и акцията е почнала още в първия ден. Големината на даренията не се дефинират от размера , акцентира Мутафчийски и даде за образец бабата, която дарила цялата си пенсия. Венцислав Мутафчийски благодари от името на всички лекари и медицински личен състав както за даренията, по този начин и за моралната поддръжка, която те усещат.

Обществото е стимулирано да се оправи с това, което е сега и което ни следва, безапелационен беше той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР