В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни

...
В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни
Коментари Харесай

Радосвет Радев: В България бедни са не само работещите, но и капиталистите

„ В България не са небогати единствено работещите и протестиращите, небогати са капиталистите. Защото по този начин стана цялата икономическа система на България, за жалост, с ниска добавена стойност ”. Това разгласи пред БТВ ръководителят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той добави, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едвам в този момент има такова произвеждане ненапълно в IT бранша.

Според Радев сега няма съответен митинг и в едни миг се стачкува против всичко. Признава обаче, че доста от настояванията са основателни. Той е склонен с думите на ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев, че митингите затрудняват стопанската система, само че пък е на мнение, че всеки има право да показва недоволството си.

По думите на ръководителя на БСК за последните 10 години има 85% срив на задграничните вложения.

„ Тревожното е, че има 30 пъти растеж на българските вложения в странство. В целия свят е обикновено бедните да бягат да търсят работа, страшното е за стопанските системи и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!. ”, разяснява още Радосвет Радев.

Неговата прогноза е, че няма да има предварителни парламентарни избори следващата година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР