В България не е имало фашистки режим. Това обяви в

...
В България не е имало фашистки режим. Това обяви в
Коментари Харесай

Захариева от парламентарната трибуна: В България не е имало фашистки режим

В България не е имало фашистки режим. Това разгласи в границите на декларация Екатерина Захалиева от парламентарната естрада. 

Декларацията бе посветена на жертвите на Холокоста. На днешната дата, 27 януари, през 1945 година руските войски освобождават най-големия концентрационен лагер на Третия Райх - Аушвиц.

" В международния календар има дати на тъга и тъга, дати, които ни припомнят за най-мрачните времена в световната история. Дати, носещи в себе си загатна за безсмисленото принуждение, чудовищната свирепост и нейната най-висока цена - тази на човешкия живот ", сподели Захариева, представена от нюз.бг.

" Днес почитаме паметта на милионите жертви на Холокоста, на жертвите на нацисткия режим, който през Втората международна война се пробва да унищожи една от най-базисните човешки ценности - разнообразието и толерантността ", добави тя.

Именно с цел да не се повтарят сходни събития следва международната общественост да прояви мощна воля, урокът на историята да бъде помнен, а младото потомство да бъде възпитано в универсални всемирен полезности, счита Захариева.

И употребява речта си като опция за индиректен коментар на думите на премиера Кирил Петков от предходната седмица в Скопие, които мнозина разтълкуваха като самопризнание в това, че у нас е имало фашистки режим по време на Втората международна война.

" Спасяването на българските евреи е събитие, показващо волята за правдивост на българския народ. 47 народни представители дружно с ръководителят на Народно събрание Димитър Пешев застават намерено против депортацията на българските евреи. Близо на напъните на тези народни представители, както и на позицията на Българската православна черква, на редица професионални и публични организации, са избавени над 48 000 евреи български жители ", напомни някогашният посланик номер едно. И акцентира - " това не са фашисти, а в България не е имало фашистки режим ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР