В България липсва един цялостен подход към социалните грижи. Законът

...
В България липсва един цялостен подход към социалните грижи. Законът
Коментари Харесай

Илияна Йотова в Плевен: България има нужда от редовен кабинет и това сме го казвали винаги

„ В България липсва един повсеместен метод към обществените грижи. Законът за обществено подкрепяне е един от най-често ремонтираните закони, както за хората в неравностойно състояние, по този начин и за останалите групи. Според мен,когато има добра съгласуваност сред институциите и когато един проблем се преглежда сложно от всички страни, тогава и резултатите са по-добри. Често се оказва, че законодателството не подхожда на практиката и противоположното.

У нас като че ли не обръщаме изключително внимание на работата на неправителствения бранш и на гражданските организации, а те са доста значими. Това са хората, които са най-близо до фамилиите, най-добре могат да подберат специалистите, работят на терен и страната би трябвало да им оказва помощ повече “.

Относно възможна прогноза за предстоящ постоянен кабинет, Илияна Йотова сподели:

„ Отношенията сред партиите са на приливи и отливи и таман получим уверението, че ще се пренебрегне политическия егоцентризъм и ще има даже държавни управления на малцинството с една по-широка поддръжка в Парламента. На идващия ден се оказва, че след следващата кавга и разменени тежки думи, това е още по-невъзможно по този начин, че следва да забележим.

Нека забележим останалите съвещания и по-късно ще стартира въртележката с връчването на мандатите. Надявам се на повече разсъдък и дано да го проявят политическите сили по този начин, както го декларират. Напоследък обаче желанието на думи, да се направи кабинет е назад съразмерно на дейностите “, сподели Илияна Йотова.

Тя акцентира:

" България има потребност от постоянен кабинет и това сме го казвали постоянно. За задавам реторичния въпрос: Как изглеждаме в очите на нашите сътрудници. Стабилна и сигурна ли е България, с цел да се поемат на национално и европейскониво задоволително тежки задължения за промени? ".
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР