В България има много хора, които са загрижени за сигурността

...
В България има много хора, които са загрижени за сигурността
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Много хора у нас са загрижени за сигурността на Русия, а не на България

В България има доста хора, които са загрижени за сигурността на Русия. Това сподели министърът на отбраната Тодор Тагарев по мотив рецензиите на секретаря на президента по сигурността Димитър Стоянов за даването на неизправни ракети на Украйна, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Аз мисля, че ние би трябвало на първо място да бъдем загрижени за нашата лична сигурност. Като оказваме помощ на Украйна, частично ние подсигуряваме нашата лична сигурност. В съответния случай оказваме помощ на Украйна да се отбрани от убийства на цивилни жители и разрушение на цивилна инфраструктура от Русия, която непрестанно употребява дронове, балистични и крилати ракети, всичко, с което разполага, с цел да нападна и да убива цивилни. Мисля, че даже минимално да помогнем на Украйна, това си коства, съобщи Тагарев.

Попитан мислим за заместваща платформа на руските ракети, военният министър разяснява: „ Да, има такива планове, само че те са много скъпи и при прегледа на програмата за вложения ще забележим по какъв начин ще ги разположим във времето. Потребностите в действителност са доста огромни, а средствата, макар забележителното им нарастване, не стигат за внезапна рационализация, която да компенсира 30-годишно неглижиране на защитата “.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР