В България има близо 4.6 милиона потребители на мобилен интернет

...
В България има близо 4.6 милиона потребители на мобилен интернет
Коментари Харесай

Близо 80% от българите все още предпочитат услугите на гише

В България има близо 4.6 милиона консуматори на мобилен интернет и към 1.5 милиона консуматори на стационарен интернет. Същевременно дялът на дейните консуматори на услуги през интернет не надвишава 7 на 100, а над 80 на 100 от пълнолетните българи към момента избират да получават услуги „ на гише “. Всичко това демонстрира, че каквито и системи да създадем и каквито и нови технологии да внедрим, в случай че не работим с жителите и с администрациите, мъчно бихме могли да реализираме съществени достижения в региона на електронното ръководство. Това съобщи ръководителят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) Атанас Темелков пред участниците в 19-ата годишна конференция по електронно ръководство под надпис „ Е-управление - услуги за жителите “.

Двудневният конгрес, проведен от ICT Media, с поддръжката на Столична община, Националното съдружие на общините в Република България и Държавната организация „ Електронно ръководство “, се организира под патронажа на вицепремиера Томислав Дончев.

Атанас Темелков напомни, че през първата година от действието си ДАЕУ разпознава всички спънки пред работещото електронно ръководство, в това число в законодателната база. Основно предизвикателство са самите процеси на внедряване на осведомителни и информационни технологии и ръководството на виталния цикъл на внедряваните системи, уточни ръководителят на ДАЕУ. Затова в разработваната от Агенцията архитектура на е-управлението се плануват нужните координационни механизми за съответно обмисляне, надграждане и внедряване на осведомителни запаси в администрацията.

Бъдещата архитектура на електронното ръководство планува и въвеждане на статута на основен информативен управител (CIO) в обществените администрации, които да имат лидерска функционалност в планирането, координирането и развиването на осведомителните запаси, разгласи още Атанас Темелков. Функциите на основен информативен управител няма да преустановят тези на сегашните ръководители на ИТ-структурите в обособените институции, а ще се отнасят към „ политически и организационни пълномощия за ръководство на самите бизнес процеси в администрациите, разясни Темелков. Очаква се отчасти или изцяло основни моменти от архитектурната рамка на електронното ръководство да бъдат показани обществено през април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР