В България и Гърция се отчита най-слаба подкрепа за решенията

...
В България и Гърция се отчита най-слаба подкрепа за решенията
Коментари Харесай

Решенията на ЕС за войната в Украйна - с най-ниска подкрепа в България и Гърция

В България и Гърция се регистрира най-слаба поддръжка за решенията на Европейски Съюз, свързани с войната в Украйна. Това сочат данните от социологическо изследване на Евробарометър, публикувани от Европейския парламент.

В Европейски Съюз приблизително 74 на 100 от жителите утвърждават европейската поддръжка за Украйна. В 24 страни от Европейски Съюз по-голямата част от жителите са съгласни с тази поддръжка. Най-висока е поддръжката в Швеция (97 на сто), Финландия (95 на сто), Нидерландия (93 на сто), Португалия и Дания (92 на сто), до момента в който в България и Гърция поддръжниците са едвам 48 на 100, се показва в известие на Екологичен потенциал.

Подкрепата за въведените европейски наказания против Русия и за помощта за Украйна в Европейски Съюз е 73 на 100, а в България - 49 %.

В отговор на въпроса кои полезности Екологичен потенциал следва да пази най-вече участниците в изследването са показали най-често демокрацията ( 36 на сто), отбраната на правата на индивида (29 на сто) и свободата на словото и мисълта (28 на сто). У нас най-често е била посочена отбраната на върховeнството на закона и свободата на придвижване в Европейски Съюз.

Близо две трети от европейците (65 на сто) чакат животът им да се промени поради войната и това е покачване с четири % по отношение на данните от април-май тази година. Според 60 на 100 от българите и 72 на 100 от останалите европейци страната им е спечелила от участието в Европейски Съюз.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР