В България докато откриеш фирма и стартираш, вече са ти

...
В България докато откриеш фирма и стартираш, вече са ти
Коментари Харесай

Павел Вълнев: В момента се харчат 3 млрд. за една тръба, която може да остане неизползваема за България, а и струва 1 млрд.

В България до момента в който откриеш компания и стартираш, към този момент са ти поискали рушвети от няколко места. В Америка съществува така наречен small business administration – държавна конструкция, която поддържа пред банките планове на претенденти без кредитно досие. Ние нямаме държавна поддръжка за започващи дребни и междинни бизнеси, които са гръбнакът на всяка стопанска система. В Щатите институциите са работещи, всичко се случва по разпоредбите, а конкуренцията работи в интерес на по-добрия. У нас конкуренцията се показва наоколо до властта. Затова нямаме действителен бизнес и се разчита на държавни поръчки и европрограми. Данъците са ниски, само че липсва сигурност. Неслучайно „ Майкрософт “, и „ Амазон “ вложиха в Гърция.

Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ предприемачът Павел Вълнев, зам.-председател на Политическа партия „ Републиканци за България “, представен от пресцентъра на партията.

"Във Велинград ГЕРБ печели изборите с 10 000 гласа, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия общо имат към 3 000 гласа. Назначава се общински съвет, отпред с представител на спечелилите, само че идва Влади Горанов и подрежда той да бъде сменен с човек на Движение за права и свободи, другояче щял да банкрутира общината “, даде образец той.

По думите му в Народното събрание действително съпротива няма. „ По време на обиколките ми из страната видях всеобщо практиката „ гласуваш за ГЕРБ, получаваш Движение за права и свободи “. Симбиозата сред двете партии е толкоз огромна, че не е ясно коя от тях е ръководещата. В момента се харчат 3 милиарда за една тръба, която може да остане неизползваема за България, с идването на демократите на власт в Съединени американски щати. Да не приказваме, че тази тръба не коства повече от милиард ", добави зам.-председателят на „ Републиканци за България “.



„ За да се влагат вярно, би трябвало ясна визия какво желаеме да реализираме, бранш по бранш. Напълно изпълним е влак-стрела, който да свързва София, Варна и Бургас, а по-късно и околни балкански страни. Това ще подтиква туризма – стигаш от столицата до морето за 1 час - ще спадне трафикът по автомагистралите, ще намалеят транспортните злополуки. Много значима е и една автомагистрала в планински терен, която да тръгне от Благоевград през Банско, Разлог, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Смолян – тя ще развие тези изостанали райони, ще свърже зимните курорти, ще ги трансформира и в летни “, предложи Вълнев.

"Аз съм дясно мислещ човек и нямам уязвимост към синдикатите, тъй като пречат на едрия бизнес. В България те са паразитна група, която не оказва помощ нито на служащите, нито на бизнеса ", сподели още предприемачът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР