В бъдеще автоматизацията ще обхване цели индустрии, както и вземането

...
В бъдеще автоматизацията ще обхване цели индустрии, както и вземането
Коментари Харесай

Имаме амбицията да станем глобален играч

В бъдеще автоматизацията ще обхване цели промишлености, както и вземането на решения, споделя Станимир Костов, изпълнителен шеф на ФТС Груп

 

- Господин Костов, каква е равносметката за ФТС след 25 години на пазара? Кои са най-ценните постижения на компанията?

- За тези години вследствие на ясна тактика, доста труд и неизменност ФТС се наложи като сигурен, благонадежден и правилен сътрудник за внедряване на системи за ръководство на бизнеса. Благодарение на това е и водещата ни позиция в България и района. Изградихме екип от извънредно квалифицирани, изобретателни и отдадени на работата си експерти, които могат да доведат до триумф и най-сложните и предизвикателни планове. Създадохме мрежа от офиси и партньорства, постигнахме необятна потребителска база и завършихме сполучливо многочислени планове освен в Европа, само че и в Северна и Южна Америка и в Азия.

- Как виждате ролята на ФТС като съветник при избора и внедряването на ИТ решения за бизнеса?

- Решенията, които сътворяваме, са основани на най-съвременните и новаторски платформи за ERP, CRM, DMS и BI, което ни дава опция да помогнем за избора на най-подходящите системи, както и да дадем съвет за обсега и последователността на внедряване. Опитът и решенията за разнообразни промишлености, които сме развили, ни разрешават да предоставим на клиентите си ноу-хау и технологии на международно равнище.

През последните няколко години реализираме над 30% годишен растеж, който чакаме да запазим. Имаме и упоритостта в някои от промишленостите, където сме с водещи позиции, като превоз, логистика и търговия на дребно, да развиваме интервенциите си районно, а на по-късен стадий и в световен мащаб.

Виждаме като част от задачата си да поддържаме образованието в нашата област. Затова участваме в начинания с разнообразни университети и в магистърската стратегия " Бизнес програмен продукт и ERP решения " на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

- Какви са основните трендове, свързани с цифровата промяна на бизнеса?

- Ключови трендове са Cloud (облачните услуги) и AI (изкуственият интелект) и в тази връзка в границите на компанията започваме развиването на ново направление, наречено FTS Data Sense, с цел да фокусираме запаси в тези области. Първият план, по който работим, е построяването на AI основани платформи, с които ще дадем елементарен достъп на фирмите до разбор на големи размери данни, техни и на промишлеността. Така ще им помогнем да реализират ново равнище на оптимизация и промяна на своя бизнес.

Новите технологии трансформират бизнеса със забележителни темпове. В резултат има наклонност към даването на бързи за реализация решения, които покриват обособени процеси, за сметка на цялостни решения, които се внедряват с години.

- Как си представяте идващите 25 години за ИТ бизнеса и съответно за ФТС?

- Въпросът за идващите 25 години на ИТ бизнеса може да има елементарен отговор - съвсем всичко ще бъде ИТ. В небосвод от 5-10 години чакам степента на автоматизация да нарасне експоненциално, преминавайки от автоматизация на преводи и процеси към автоматизация на вземането на решения и на цели промишлености.

За ФТС чакам да продължим да реализираме устойчиви резултати, да развиваме новаторски артикули, да запазим водещата си позиция в района, да навлизаме на нови пазари и да станем световен състезател в две от направленията, които развиваме.  

***

ФТС Груп е една от водещите компании за внедряване на системи за ръководство на бизнеса в Източна Европа с над 25 години опит на пазара. В момента ФТС извършва основни планове в ритейл и дистрибуция, в едни от огромните банки в България и в Източна Европа, както и във водещи ИТ и телеком компании.

Автор: Начо Стригулев. Интервюто е от новия брой на сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР