В Австралия вече имат решение за горещините - подвижен център

...
В Австралия вече имат решение за горещините - подвижен център
Коментари Харесай

В Австралия вече имат решение за горещините: Подвижен център за охлаждане

В Австралия към този момент имат решение за горещините - преносим център за изстудяване. Там, освен вода и вентилатори за охлаждане, има и храна, както и място за отдих и диалози. Идеята е на група откриватели в Сидни, които търсят метод да оказват помощ на бездомните хора в най-горещите дни. 

Снимка: Ройтерс

Лятото в Австралия стартира при започване на декември и продължава до края на февруари. Малко преди началото на март температурите в някои елементи на Сидни доближават до 39 градуса.

На места поради жегите пътната настилка се разтопи

Алан е безприютен от година и споделя пред Ройтерс, че за него центровете са като подарък от Бога.

„ Чувството е като че ли съм на плаж. Както всичко е умерено, внезапно започваме да се пръскаме с вода. Мястото е в действителност красиво “, споделя той.

Снимка: Ройтерс

Историята на Адам Аби е малко по-различна. Той също остава без жилище, тъй като до момента в който прави ремонт, не получава обещаното място за краткотрайно настаняване. Така се озовава в центъра дружно с кучето си.

„ Толкова съм благополучен и признателен, че не мога да ви опиша. Нямам нищо срещу да ми е горещо - просто си седиш и се потиш без причина. Но кучето е на 17 години и има потребност да му е комфортно и хладно “, споделя Аби.

По традиция хората влязоха в океана за коледно къпане

Според един от водещите откриватели на плана горещите талази убиват повече хора от всяко друго естествено злополучие, само че хората рядко си дават сметка какъв брой смъртоносни могат да бъдат дните с високи температури.

„ Искам да кажа, че при земетресенията, наводненията и други бедствия следствията са явни, само че при горещините резултатът не е забележим на момента “, споделя той пред Ройтерс.

Проектът е взаимна работа сред няколко университета в Сидни, болничното заведение „ Сейнт Винсент “ и софтуерен университет в щата Куинсланд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР