В Атриума на хотел Лонгоз“ в Санаторно-оздравителния комплекс Камчия“ се

...
В Атриума на хотел Лонгоз“ в Санаторно-оздравителния комплекс Камчия“ се
Коментари Харесай

Песен по думи на Св. Папа Йоан Павел II в ХІІ-тото издание Заедно в 21 век“ в Камчия“

В Атриума на хотел " Лонгоз “ в Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “ се организира втората вечер от ХІІ-тото издание на интернационалната креативна среща и фестивал " Заедно в 21 век “, която беше отдадена на Полша. Препълнената зала се наслаждения на многогласните осъществявания на полските хорове, измежду които и най-многобройният участник в креативната среща - 59-членния " Резонанс “, а също хор " Надежда “ и съветският женски танцов отбор " Възраждане “.

Полският хор " Резонанс “ от град Забже, Южна Полша е учреден преди повече от 50 години като от съвсем 30 години негови ръководители са Арлена и Валдемар Агалонтски.  " Резонанс “ извърши антични и модерни полски творби и християнската ария " О, земя полска “, чиито думи са на Св. Папа Йоан Павел II. По вълнуващ метод момчетата и девойките от Забже съумя да показват на публиката присъщите за другите райони на Полша национални носии и традиции. Арлена Агалонтски описа за символиката на всеки един подробност от националните носии.

Вечерта на Полша приключи с общо осъществяването на хоровете, в което се включиха всички артисти в креативната среща.

Днес стартират и дълго чаканите майсторски класове, водени от световноизвестния грузински диригент Кахабер Онашвили – креативен шеф на фестивала и началник на мъжкия хор " Мдзлевари “.

В 20:00 ч. на сцената на Атриума в «Камчия», ще се организира фестивалът за детско творчество   " Звездите на Камчия “, в който участници от девет страни ще имат опцията да покажат своите умения и гении пред авторитетното жури. Утре от 20:00 ч. в Атриума на,,Камчия`` ще се организира вечер на Словакия.

На 21 юли е вторият интернационален конкурс " Бисер Киров “.

Дългогодишният  план " Заедно в 21 век “ на Фондация " Устойчиво развиване за България “ и СОК " Камчия “ e магия, която сплотява хора от разнообразни възрасти и страни посредством силата на творчеството и изкуството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР