В Атина президентът Румен Радев участва в 15-та срещата на

...
В Атина президентът Румен Радев участва в 15-та срещата на
Коментари Харесай

Радев: ЕС се нуждае от оперативен план при нарастване на мигрантския натиск

В Атина президентът Румен Радев взе участие в 15-та срещата на върха на държавните глави от групата " Арайолуш ". Домакин на събитието е президентът на Гърция. Форумът тази година е отдаден на миграционния напън към Европа и провокациите пред икономическото развиване, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Срещата се организира в миг на динамични промени в средата за сигурност, на дълбоки разбърквания в геополитическите пластове, на нови провокации пред стопанската система и климата, по тази причина, съгласно президента Радев първостепенна задача е да се подсигурява сигурността, стабилността и просперитета на Европа.

България чака от новия мандат на европейските институции да бъде отдаден най-вече на общественото, икономическото и просветителното доближаване и интеграция.

Европейски Съюз би трябвало да влага дейно в своето единение, в противоположен случай разликите ще продължат да ни раздалечават, а това заплашва устоите на Европейския съюз, съобщи българският президент.

Участниците в срещата разискват също потребността от засилена защита на външните граници на Евросъюза, промени в Дъблинското съглашение и Единната европейска политика за даване на леговище - ограничения, които директно засягат България.

Румен Радев, президент на Република България: Европа се нуждае от по-бързи механизми за взимане на решения и гъвкави и всеобхватни правила за тяхното използване. Европейски Съюз се нуждае от действен проект за реакция при положение на внезапно повишаване на мигрантски напън по външните граници, изключително по сухопътните граници, каквато е България. План, който да подсигурява сигурността на жителите и попречване на филантропични рецесии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР