В Атина е екзекутиран с над 80 куршума44-годишен виден член

...
В Атина е екзекутиран с над 80 куршума44-годишен виден член
Коментари Харесай

Влиятелен гръцки мафиот е екзекутиран с над 90 куршума в Атина

В Атина е екзекутиран с над 80 куршума44-годишен изтъкнат член на гръцката мафия - това е станало пред негова бензиностанция в атинския квартал " Неос Космос " в ранните часове на 14 януари, заяви „ Катимерини “.

Нападението е осъществено няколко минути преди 2 ч. сутринта, когато жертвата Вангелис З. се качва в бронирания си автомобил. Той си и озовал под " дъжд " от патрони и е паднал мъртъв до колата си. Твърди се, че убитият е носел револвер, който обаче не е имал време да употребява.

Полицията е събрала 97 гилзи " Калашников " от мястото на престъплението и от автомобила на убития.

Позовавайки се на полицейски източници, медиите оповестиха, че в откраднатия автомобил е имало трима-четирима нападатели, които са употребявали 2-3 разнообразни оръжия " Калашников ", както и 9-милиметров револвер.

Неизвестните причинители незабавно са избягали от мястото на престъплението и са изоставили колата си в предградието Хайдари в Западна Атика покрай автомагистралата Атина-Коринт. Най-вероятно са траяли бягството си с различен автомобил, възложен от съучастници.

Жертвата е била известна на полицията през последните 20 години, когато е била упрекната, че е запалила автомобил в Лакония, Пелопонес, и е стреляла по преследващите я служители на реда. Името на мъжа е било забъркано в преписки през 2012 година, 2015 година от отдела за изнудване към службата за сигурност, като в същото време е взел участие в преписки и за кражби при парични преводи.

Медиите оповестяват, че жертвата е била известна с тежки престъпни случаи, като да вземем за пример присъединяване си в гръцката мафия, само че също по този начин и с присъединяване си в група изнудвачи, настояща в предградията Хайдари, Коридалос и Глифада в западната и източната част на Атина.

Името му е било включено и в досиета, отнасящи се до каузи за изнудване и за убийства през 2009, 2012, 2015 и 2018 година

Въпреки това в никакъв случай не е имало задоволително доказателства, с цел да бъде изправен пред съда, отбелязва protothema.gr.

Преди пет години 44-годишният мъж е оживял при сходно нахлуване, когато един от употребяваните автомати " Калашников " засякъл и той бил ранен с четири патрона в ръцете и краката.

Тъй като полицията продължава следствието на мястото на престъплението, управляващите приказват за " добре проведен проект за осъществяване " и за " следващата глава във войната на нощната сцена ", почнала през 2017 година

По-рано държавната телевизия ER заяви, че това е 16-ото ликвидиране измежду членовете на гръцката мафия през последните 7 години. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР