В Асеновград стартира петото издание на националния поетичен конкурс за

...
В Асеновград стартира петото издание на националния поетичен конкурс за
Коментари Харесай

С конкурс търсят най-доброто любовно стихотворение

В Асеновград започва петото издание на националния лиричен конкурс за любовна поезия „ Наздравица за любовта “. Той е част от събитията, съпътстващи обичайна конкуренция за „ Най-добро домашно вино”.
Тема на креативното съревнование е опияняващата, като бясно вино, обич. В състезанието могат да вземат участие създатели от цялата страна. Изискването е единствено да са навършили пълноправие. Всеки от създателите има право да показа до три стихотворения, като е наложително те да бъдат написани на компютър или на пишеща машина. Творбите би трябвало да са на български език и да не са оповестени в печатни или електронни издания все още на оповестяване на състезанието.
Следва също претендентът да не е взел участие с тях в други сходни надпревари. Крайният период за подаване на творбите е 12.01.18 година Стихотворенията би трябвало да се изпращат на адрес: Асеновград, п.к.: 4230, Община Асеновград, площад „ Академик Николай Хайтов” №9, направление „ Култура”.
Поетичните творби ще бъдат оценени от тричленно жури, а наградният фонд в състезанието ще е с общ размер над 1 500 лв.. Най-добрата лирическа творба ще завоюва 500 лв.. Вторият в класацията ще бъде награден с 400 лв., а за третата позиция ще бъдат обезпечени 300 лв..
Предвидени са и две поощрения по 100 лв., както и премия от 200 лв. за най-успешно представилия се стихотворец от Асеновград. Официалното оповестяване и нагаждаване на спечелилите ще се състои на 29.01.18 година от 17:30 ч. в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски”.
Подробна информация може да бъде открита на формалния уебсайт на Община Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР