В архива на Централната библиотека в Бристол, Англия, бе открит

...
В архива на Централната библиотека в Бристол, Англия, бе открит
Коментари Харесай

Историци откриха загадъчен древен ръкопис за крал Артур

В архива на Централната библиотека в Бристол, Англия , бе открит ръкопис от 13 в. с незнайна до момента версия на легендата за крал Артур и Мерлин , оповестява в. " Гардиън ".

Историци попаднали на 7 фрагмента от пергамент в книга на френски академик от 15 в. В написания на ръка на старофренски език текст върху фрагментите се приказва за борбата при Треб, по време на която Мерлин въодушевил войската на Артур и инициирал нахлуване, носейки знамето на рицаря на Кръглата маса сър Кей с изображение на змей, който издишва пламък.
 
 ThinkStock/Getty Images

Смята се, че ръкописът е версия на " Историята на Мерлин " , която може да е част от текстове, известни като цикъл " Ланселот-Граал " или цикъл " Вулгата ". Ръкописът се разграничава от други сходни текстове по незначителни елементи, в това число имената на военачалниците, командващи войската на крал Артур.

Освен това в текста не се загатва, че по време на борбата крал Клаудас - врагът на Артур и Мерлин, бил ранен в бедрото. -->
 
 ThinkStock/Getty Images

По мнението на експертите, ръкописът може да е онази версия на " Вулгата ", която британският публицист сър Томас Малъри е употребявал като източник за книгата си " Смъртта на Артур ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР