В американския щат Ню Йорк е регистриран първи случай на

...
В американския щат Ню Йорк е регистриран първи случай на
Коментари Харесай

Първи случай на новия вариант на коронавируса е регистриран в Ню Йорк

В американския щат Ню Йорк е регистриран първи случай на новия, по-заразен вид на ковид, който бе открит във Англия в края на предходната година, предава  Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че мъж на към 60-годишна възраст от град северно от Олбъни е инфектиран с новия вариант.  Мъжът, който към този момент оздравява, не е пътувал скоро, което приказва за предаване на вируса в общността.  Ню Йорк направи 5000 теста за новия вариант и до момента е открит единствено един случай. 

- Драстични наказателни ограничения оповестиха в това време управляващите в американските щати Ню Йорк и Флорида против лечебни заведения, които не употребяват навреме доставените им ваксини против Covid -19, съобщи Ройтерс, представена отБНР.  Федералното държавно управление разгласи, че до момента в Съединените щати, където са утвърдени имунизациите на Pfizer и BioNTech и на " Модерна ", са доставени общо 15 милиона и 400 000 дози, само че са употребявани едвам 4 500 000 от тях. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че не желае имунизациите да отлежават във фризерите на лечебните заведения, а да бъдат употребявани по предопределение. Болниците, които не съумяват да изразходват доставените им дози в границите на седмица ще бъдат глобявани и доставките към тях ще бъдат прекъснати. Във Флорида губернаторът Рон ДеСантис пък разгласи състезание сред лечебните заведения - който бие най-вече и най-бързо ваксини ще получава най-големи количества. Приоритет за имунизации във Флорида имат възрастните хора, а не медиците. Щатските управляващи са определили 1000 медицински сестри особено за имунизационните центрове.

-  Израелското министерство на опазването на здравето утвърди потреблението на имунизацията на американската компания „ Moderna “ в страната, предава БГНЕС. „ Днешното утвърждение на имунизацията е значим миг в историята на нашата компания и в световната битка против COVID-19 “, сподели основният изпълнителен шеф Стивън Бансел. „ Искам да благодаря на израелското министерство на опазването на здравето за работата, защото екипът на министерството работи неуморно с нас, с цел да подсигурява, че имунизацията е утвърдена навреме “, добави Бансел.

Освен това, в изказването се отбелязва, че Израел се е трансформирал в третата страна след Съединени американски щати и Канада, която е одобрила имунизацията. Страната е поискала 6 милиона дози от имунизацията. Очаква се доставките да стартират през януари.

На 20 декември Израел започва национална акция за имунизация против новия ковид. Към 4 януари над 1,2 милиона израелци са получили първата доза ваксина на „ Pfizer “. На 13 ноември Нетаняху разгласи, че Израел се е договорил с „ Pfizer “ да закупи 8 милиона дози ваксина, задоволителни за 4 милиона души, с първата доставка на лекарството, доставена до еврейската страна на 9 декември.

В Израел на 27 декември стартира цялостна карантина, трета през 2020 година До 9 януари на жителите на еврейската страна е неразрешено да се движат на повече от 1 км от вкъщи си, като се изключи редица съответни изключения, които включват позволена работа и образование. За нарушаване на тази наредба е въведена санкция от 500 шекела, същото наказване е планувано за неносенето на защитна маска. Също по този начин е неразрешено да се ходи на посетители, всички развлекателни заведения и търговски обекти са затворени, като се изключи тези, които продават съществени артикули.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР