В Алабама бе избрана първата жена сенатор от този щат,

...
В Алабама бе избрана първата жена сенатор от този щат,
Коментари Харесай

Изборите в САЩ: За първи път жена стана сенатор в Алабама

В Алабама бе определена първата жена сенатор от този щат, съобщи Асошиейтед прес.

Става дума за Кейти Брит от Републиканската партия. Тя ще заеме мястото на Ричард Шелби, който в този момент се отдръпва след 35 години в Сената. Брит е някогашна ръководителка на канцеларията на Шелби, отбелязва Асошиейтед прес.

На изборите в Алабама Брит победи демократа Уил Бойд и либертарианеца Джон Софоклиъс. Четиридесетгодишната Брит се дефинира като представител на ново потомство консервативни водачи.

Демократът Максуел Алехандро Фрост победи противника си републиканец Калвин Уимбиш в борбата във Флорида за място в Камарата на представителите на американския Конгрес.

Двадесет и пет годишният Фрост, който приканва за по-строг надзор върху огнестрелните оръжия и e труженик за обществена правдивост, се яви като претендент на Демократическата партия в окръг в региона на Орландо, в който благосклонностите към демократите са мощни. Фрост е прочут също по този начин и с това, че е срещу рестриктивните мерки на правото на аборт.

„ Поколението „ Z “ е термин, с който всекидневно се отбелязват родените в края на 90-те години и в годините малко след 2010 година За да са членове на Конгреса, претендентите би трябвало да са навършили минимум 25 години. Седемдесет и две годишният претендент на републиканците Уимбиш е някогашен боен, който се дефинира като християнин, закостенял и конституционалист.

Републиканецът Марк Гордън завоюва втори мандат като губернатор на щата Уайоминг, съобщи Асошиейтед прес.

Гордън надви над кандидатката на демократите Тереза Ливингстън. Предизборната акция в Уайоминг беше вяла, нито един от претендентите не беше изключително деен. Гордън посочи като своя огромна заслуга напъните, които е положил, с цел да диверсифицира стопанска система на щата и като понижи ролята на изкопаемите горива.

Досегашният губернатор завоюва, макар че стана обект на рецензии от свои съпартийци за това, че подреди затварянето на компании и публични места през първата година от коронавирусната пандемия. Някои републиканци призоваваха даже партията да издигне различен претендент.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР