“В актуализацията на бюджета, освен че ще защитим всички социални

...
“В актуализацията на бюджета, освен че ще защитим всички социални
Коментари Харесай

Вяра Емилова, БСП: Ще работим пенсионерите да получат увеличени пенсии още следващия месец

“В актуализацията на бюджета, като се изключи че ще защитим всички обществени цели, които сме извоювали досега, ще се борим за още обществени придобивки.” Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България” Вяра Емилова в предаването “Денят On Air” по Bulgaria On Air.

“Ако бюджетът бъде признат до 25 юни, пенсионерите ще могат да получат нарастването още в идващия месец. Това са 60 лева коронавирус добавка, която се трансформира в инфлационна добавка и до 20% нарастване на пенсиите, което ще е друго за всеки пенсионер”, акцентира Емилова.

По нейните думи това обаче не взема решение главния проблем на пенсионерите, а точно огромната ножица сред новите и старите пенсии. “От 1 октомври ще се преизчислят пенсиите със средноосигурителен приход към 2021 г.”, удостовери тя, което би трябвало да върне справедливостта в пенсионната система.

“Освен за пенсионерите, имаме ангажимент и към младежите - те са бъдещето на България”, безапелационна е Емилова. Една от ограниченията, които левицата ще пази в актуализацията е данъчното облекчение, което да се усили на 600 лева за едно дете и 1 200 лева за две деца.

“Направихме най-бързото и най-хубавото за момента, което беше украинските бежанци да бъдат настанени в хотелите по морските курорти. 40 лева не се даваха на бежанци, а на бизнеса и те дадоха глътка въздух за тях. Тази мярка беше за три месеца и по-късно трябваше да търсим други разновидности, тъй като стартира летния сезон”, изясни Вяра Емилова.

Според нея се основава изкуствено напрежение към обстановката с бежанците. “Като депутат от Ловеч, изследвах изискванията в Рибарица, където е една от базите за настаняване на бежанците, и те са подобаващи за майки с деца. Вярвам, че страната ще направи всичко допустимо да настани тези, които имат нужда”, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР