В администрацията е получен сигнал за вандалска проява, след която

...
В администрацията е получен сигнал за вандалска проява, след която
Коментари Харесай

След като вандали се опитаха да го потрошат: Възстановяват скулптурата на Пенчо Славейков пред родната му къща

В администрацията е получен сигнал за вандалска демонстрация, след която липсват елементи от бастуна -част от скулптурната комбинация пред родната къща на Пенчо Славейков в Трявна. 

 

„ Веднага предприехме нужните ограничения откакто разбрахме за осъщественото посягане против скулптурната комбинация на бележития тревненски стихотворец Пенчо Славейков, който е една от най-емблематичните фигури за нашия град.

 

Прибрали сме повредените елементи и сме провели диалози за възобновяване. Община Трявна по никакъв метод не утвърждава и не толерира сходни вандалски прояви “, разяснява кметът на Община Трявна Силвия Кръстева. 

 

Общинската администрация е алармирала и Районното ръководство на Министерството на вътрешните работи – Трявна за действието, преглеждат се камери в региона. Частите от бастуна са открити в непосредствена непосредственост до скулптурната комбинация от чиновници на прилежащо заведение и са предадени. От Община Трявна твърдят, че вредите ще бъдат възобновени в най-кратки периоди. 

 

Скулптурната комбинация - монумент на Пенчо Славеков в Трявна бе открита на 6 септември 2019 година пред родната му къща. Творбата е дело на габровският ваятел Адриан Новаков, създател на редица монументи в България и чужбина. Веднага след основаването на тази комбинация, създателят Новаков направи монумент на Пенчо Славейков, който бе подложен в центъра на Милано, Италия. 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР