В 9.15 ч председателят на НС установи, че в залата

...
В 9.15 ч председателят на НС установи, че в залата
Коментари Харесай

15 минути след началото на пленарното заседание НС остана без кворум

В 9.15 ч ръководителят на Народно събрание откри, че в залата няма кворум. Така предлагането на Има Такъв Народ – точка първа от съвещанието да е приемане на правила за избор на началник на Българска народна банка, не бе прегласувано, оповестява Tribune.

„ Няма кворум в залата, тъй като Политическа партия не се записва, за което твърдяхте, че е способ на опозицията. Защо се случи – тъй като на съвет не сте се разбрали да замените условията към шефа на Българска народна банка с доста по-ниски критерии. Правите неточност след неточност. Така направихте и за КЕВР, а в този момент се пробвате да го извършите за Българска народна банка. Ние настояваме процедурните правила да бъдат разисквани. Народно събрание е органът, който би трябвало да вземе решение “, настоя ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя се обърна към сътрудниците си от Политическа партия и ги предизвести, че те могат да се опълчват за ден на общата коалиция.

„ Едно признато решение не може да бъде прегласувано. Г-н ръководител, вие може да обявите резултата, да извършите трето гласоподаване или да прекратите съвещанието “, посочи опциите за излаз от обстановката.

В отговор на трибуната излезе Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и цитира някогашния парламентарен началник Ива Митева, която гласоподава онлайн и не съумя да се изкаже. Тя успокои сътрудниците си, че щом никой не е оспорил кворума, има 62 гласа и решението за приемане на правила за избор на гуверньор на Българска народна банка е признато със 102 гласа „ за “ в зала.

„ Трето гласоподаване е парадокс. Ние възприехме със 121 гласа да се одобряват решения. Изводът – не пипайте неща, които работят 30 години. Със самочувствие сте, обаче още веднъж бръкнахте в контакта и токът ви е блъснал. Мислете какво да вършиме. Добре е да се върнете към неща, които работят. Започнете да работите по естествените правила, а не по вашите “, настоя от трибуната и Тома Биков от ГЕРБ-СДС, след което ръководителят на Народно събрание Никола Минчев разгласи окончателното си решение.

„ Казаното от Ива Митева е вярно и точката е призната. Прегласуването е анулирано “, посочи Минчев, който независимо не можа да стигне до това решение и се наложи неговата предшественичка да му подсказва отдалечено.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР