В 9,00 часа днес ГЕРБ ще внесе жалба в Конституционния

...
В 9,00 часа днес ГЕРБ ще внесе жалба в Конституционния
Коментари Харесай

ГЕРБ внася жалбата срещу мораториума в КС

В 9,00 часа през днешния ден ГЕРБ ще внесе тъжба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху избрани дейности на държавните органи, заяви Епицентър.бг.

На среща с министри през вчерашния ден министър председателят Борисов съобщи: " Президентът Радев сподели държавното управление да работи. Ние се надявахме по-рано да ни остържат, а той желае да работим. В същото време дребните партии ни постановиха противоконституционно мораториум и ние в този момент не можем да работим. Не единствено ние, само че и цялата администрация. В същото време тече задкулисие, сговаряне ".

През миналата седмица със 151 гласа Народното събрание одобри мораториум върху дейностите на държавното управление в оставка на Бойко Борисов. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС не взе участие в гласуването, а останалите 151 депутати от всички други партии гласоподаваха със " за ".

Мораториумът върху дейностите на Министерския съвет и министерствата включва възлагане на концесии, предоставяне на позволения за изследвания за подземни благосъстояния, вдишване на задължения, промени в управленията на сдружения и лечебни заведения, разпоредителни покупко-продажби с имущество и назначения в държавната администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР