В 8 ч. сутринта започва раздаването на пенсиите в клона

...
В 8 ч. сутринта започва раздаването на пенсиите в клона
Коментари Харесай

Пенсионери дойдоха да си получат парите след опита за грабеж на пощата във Видин

В 8 ч. сутринта стартира раздаването на пенсиите в клона на „ Български пощи “ във Видин, от който в неделя несполучливо обирджии се пробваха да изнесат над 1 млн. лева

В понеделник хората пристигнаха овреме, с цел да са сигурни, че ще си получат пенсиите. Някои – като Мариана Страшимирова, са застанали пред входа на пощата още в 5 ч. сутринта: „ Парите са ми значими, с цел да мога да си купя лекарството, тъй като аз без медикаменти не мога “, описа дамата в ефира на „ Тази заран “.

Информация за обирджиите към момента няма. Ще се разчита на записите от камерите на клона на пощата, защото устройствата от постройките в съседство не са съумели да уловят грабителите поради неприятна видимост.

Единственият охранител през нощта е бил чиновник на външна компания. Той е бил обезвреден и закопчан с белезници. Намира го негов сътрудник, който идва на промяна сутринта.

Сигнал за нерегламентиран достъп до постройката подава сензор на охранителната компания, само че какво тъкмо стопира похитителите по пътя им назад дружно с парите от прокуратурата към този момент не прецизират.

От обвиняването дефинираха случая като „ отблъскващ “ и упрекнаха управлението на клона в безконтролно отношение.

„ По една щастлива случайност грабежът е останал незавършен. Това, което желая да подчертая е, че по първични данни се установи ужасяваща безнаказаност от страна на „ Български пощи “ при съхранението и опазването на средствата “, зам.-окръжният прокурор и представител на ОП-Видин – Владислав Влашев.

От пощите излязоха с позиция: „ Български пощи изрично декларира, че са спазени всички условия в Наредба номер 6 за пощенска сигурност, която дава няколкослойна степен на отбрана на пощенските клонове в нашата врежа. (…) В този случай аз считам, че тази система е сработила безусловно изрично добре и в следствие ние нямаме такова посягане “, съобщи Денчо Балев, шеф на Дирекция „ Сигурност “ в „ Български пощи “.

Според Балев при съществуването на сложни ограничения за отбрана повече от един охранител не е нужен. Той добави още, че посочването на паричния оборот е неприемливо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР