В 8:00 часа тази сутрин започна матурата по български език

...
В 8:00 часа тази сутрин започна матурата по български език
Коментари Харесай

76 зрелостници от бургаска област са се отказали от явяването на матура

В 8:00 часа тази заран стартира матурата по български език и литература в 32 бургаски учебни заведения. В продължение на четири часа учениците пишат по вид номер 13, който беше изтеглен през днешния ден (21 май).
Началникът на Регионално ръководство на образованието в Бургас Виолета Илиева показа детайлности към изпита за Actualno.com: " Създадена е организация за провеждането на първия държавен зрелостен изпит по български език и литература в 32 учебни заведения на територията на Област Бургас. Всички зрелостници са се явили в точния момент в 7:30 часа, а в 8:00 изпитът е почнал без да има закъснели. От правото си да вземат участие са се възползвали 3 хиляди 82 ученика, а са позволени 3 158. Това значи, че 76 зрелостници са се отказали от явяването на матура. В рамките на 4 часа те имат опция да покажат познания и просвета добити по време на целия стадий на образованието им ".
През месец април учениците са имали право да заявят предпочитание за присъединяване в зрелостния изпит. За 116 възпитаници обаче, образователната година не е завършила сполучливо. Те са имали слаби оценки, което ги е лишило от опцията да вземат участие в матурата.
Оценките от зрелостния изпит ще бъдат оповестени до 13 юни.
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР