В 5900 секции ще се гласува с машини утре. Днес

...
В 5900 секции ще се гласува с машини утре. Днес
Коментари Харесай

Общо 5900 са секциите, в които ще се гласува с машини утре

В 5900 секции ще се гласоподава с машини на следващия ден. Днес устройствата бяха разпределени в секционните изборни комисии в цялата страна. В неделя избираме 91 кметове на общини, 451 кметове на кметства и 31 кметове на региони.
Прочетете още
397 машини дойдоха във  Варна  малко след среднощ и през днешния ден бяха доставени в секциите в региона, по авансово избрани направления от Министерство на вътрешните работи.

" Цяла нощ бяха охранявани от чиновници на полицията. Нямаше проблеми при превозването им и от сутринта започнахме да ги раздаваме. Отново с полицейска защита пътуваха към секционните изборни комисии във Варна и региона ", сподели Димитър Луков, шеф на " Охранителна полиция " - Варна.

По данни на Районната изборна комисия при тестването на устройствата във Варна единствено една е дала недостатък. В тази изборна секция на следващия ден гласоподавателите ще гласоподават с хартиени бюлетини.

В  Русе  балотаж ще има в седем от осемте общини в региона.

" Предполагам, че изборният развой ще мине съвсем по съвършен метод, както предходния път... Недействителните бюлетини ще бъдат доста по-малки. Със сигурност самият човек ще бъде по-сигурен, тъй като ще бъде много по-лесно по отношение на предходния път ", разяснява Димитър Михайлов, ръководител на СИК-91 в Русе.

Секциите в русенска област, където ще има машинен избор, са 230, като 202 от тях ще са в община Русе. Десет секции с електронен избор ще има в Две могили, осем в Борово, пет в Сливо поле, по две в Бяла и Ветово и една в ивановското село Мечка.

" Подготовката мина безусловно съвършено, без проблеми. Основно следим за прецизен час, за секции да не са разменени и общо взето самото техническо действие на машината, като не сме разпознали някакви проблеми до момента ", съобщи Петър Върбанов, механик по инсталиране на машините.

Проливния дъжд в  Пловдив  не попречи на машините да стигнат до секционните комисии. 801 са устройствата за цялата област, като 405 от тях са за Пловдив-град. При тестванията няма дефектирали машини, а града под тепетата е подготвен за утрешния балотаж.

" Вотът сигурно се чака да премине елементарно, без значение от обстоятелството, че ще имаме смесено гласоподаване. Кандидатите са малко, знаете-само по двама, тъй че секционните изборни комисии, дали ще попълнят две цифри или четири в протокола, няма значение ", сподели Калоян Сухорков, секретар на ОИК-Пловдив.

Над 10 000 служители на реда ще бъдат ангажирани с защитата на публичния ред по време на балотажа в неделя в цялата страна, написа Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР