В 50-ата вечер на антиправителствени протести в София на пл.

...
В 50-ата вечер на антиправителствени протести в София на пл.
Коментари Харесай

50-и ден: Протест и контрапротест, хората се готвят за "Велико народно въстание"

В 50-ата вечер на антиправителствени митинг и в София на пл. „ Независимост “ започнаха да се събират стачкуващи. Преди това от така наречен Отровно трио оповестиха, че желаят от Министерския съвет публична информация за адреса на основния прокурор Иван Гешев в Бояна.

Проф. Велислав Минеков, пиар експертът Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов свикаха брифинга поради вчерашното изявление в тв ефир на Иван Гешев, че заплаща на пазарни цени наем, с цел да живее в резиденция „ Бояна “.

Тримата попитаха на какво съображение живее там и подчертаха, че той е първият основен прокурор, който живее в резиденцията.

Според тях „ Министерският съвет очевидно се командва от основния прокурор “.

Т.нар. Отровно трио - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.
Т.нар. Отровно трио - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

„ Резиденция „ Бояна “ е самобитен монопол и не е комерсиално сдружение. Как се получават пазарните цени при липса на конкуренция? Респективно логически е въпросът мога ли да преместя личното си ателие там. Готов съм да дам два лв. повече, в сравнение с господин основния прокурор. Освен това там става дума за доста подобаващи пространства във връзка с моята работа. Има двор, на който мога да работя свободно, да подвигам звук, да подвигам прахуляк. Мисля, че би било отлично и това, което не разбрахме, кои са по този начин наречените всички служби, които са предложили на господин Гешев да живее на това място “, съобщи проф. Велислав Минеков.

„ Аз пребивавам в държавен парцел по рекомендация на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, в това число и НСО, като фамилията ми заплаща наем на пазарни цени и мисля, че това е задоволително “, сподели през вчерашния ден Гешев пред Нова телевизия.

 

За четвърта поредна вечер съперници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК. Около петдесетина души желаеха и оставката на президента Румен Радев, който дефинират като „ разединител на нацията “.

Подготвени са и две подписки, изясни един от уредниците на контра митинг а Николай Колев:

„ Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за осъществени закононарушения, който съответно ще бъде подаден против лицата, които са виновни за всичко това – така наречен Отровно трио, всякакви предприемачи зад граница и други политици. А в този момент желаеме да формулираме елементарното, ясно и съответно искане да бъдат отстранени блокадите “.

Ето какво съобщи пред БНР един от участниците в акцията край НДК:

„ Аз пребивавам наоколо до Румънското посолство и мога да ви кажа, че съм засегнат от тази принуда, която упражняват върху нас на тези значими, отзивчиви места в София “.

Малко след 19 часа контра митинг иращите поеха на шествие по бул. „ Витоша “ до храм „ Св. Неделя “ с плакати „ Радев – срам “ и викания „ София не е лагер “, „ Радев е срам, оставка и затвор “.

Преди това от спонтанна естрада дефинираха акцията си като законна, тъй като имат позволение за провеждането ѝ от Столичната община.

При „ Св. Неделя “ участниците в шествието коленичиха в памет на починалите в атентата в църквата, след което потеглиха назад към НДК.

„ Не съм склонен с нещата, които се случват – блокиране на София от едни хора, които сякаш възпитани работят против нас, елементарните хора “, споделиха пред БНР участници в контра митинг а, които показаха президента Радев за „ катализатор на тези разнообразни настроения, които се основават “.

Антиправителствени митинг и довечера има и в Пловдив, както и във Варна.

По-рано през днешния ден гражданско съдружие БОЕЦ имаше акция пред Съдебната палата в София, както и в Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР