В 47-ия парламент не сме попълвали тест за лоялност. Колеги

...
В 47-ия парламент не сме попълвали тест за лоялност. Колеги
Коментари Харесай

Ива Митева: Колеги са подлагани на тест за лъжата, но не е имало последици

В 47-ия парламент не с ме попълвали тест за преданост. Колеги са подлагани на тест за лъжата, само че не е имало последствия . Това сподели зам.-председателят на 47-ото национално заседание Ива Митева.

Относно кадровия състав на препоръчаните от Има Такъв Народ министри тя сподели, че е било значимо хората да са специалисти, не Слави Трифонов да ги е показал персонално. Радостин Василев бе един от дребното, които бяха постоянно одобрявани от Слави, той беше наш министър. Той споделяше: " Аз приказвам всеки ден със Слави, приказвам всеки ден със сестрата на Слави ", сподели Митева и изрази подозрение дали в действителност е приказвал.
 Шофьор или охранител на Слави опитал да управлява Николай Радулов
Шофьор или охранител на Слави опитал да управлява Николай Радулов

Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди

Припомняме, при вчерашната конференция на министъра на спорта в оставка Радостин Василев съобщи, че и бил създавал митове за него.

Нека забележим къде ще отидат тези хора, в случай че имат мнозинств о, сподели Митева по адрес на досегашните си съпартийци, решили да се отделят от Има Такъв Народ.

" Убедена съм, че тук се търгуват постове. Не знам Орлин Алексиев, не знам по какъв начин наподобява този човек ", сподели с усмивка Митева, която бе ръководител на 46-ото Народно събрание, а Алексиев бе упоменат като мотив на Радослав Василев да снеме доверието си от Слави Трифонов.
 Слави Трифонов: Не съм мафия. Ще осъждам Кирил Петков
Слави Трифонов: Не съм мафия. Ще осъждам Кирил Петков

Навремето осъдих жълтите вестници поради лъжите им

Парите за Министерство на регионалното развитие ги искаше и министър (Асен) Василев още в 46-ия парламент . Тези пари са нужни, неведнъж сме говорили, сподели Ива Митева във връзка желаните пари от районния министър в оставка Гроздан Караджов за повереното му ведомство.

Прекалено доста прилагателни се хвърлиха, сподели Митева във връзка вчерашните три изключителни конференции. " Това, което съм чувала от Слави (Трифонов), в това число и от Тошко (Йорданов) - дано нашите специалисти да решат - икономисти, адвокати да кажат. Те за всяко нещо (всеки законопроект - б.р.) желаеха да кажем имаме ли терзание или не.
 Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и Има Такъв Народ е бизнес план
Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и Има Такъв Народ е бизнес план

Радостин Василев: Казваха ни, че до момента в който Караджов е на власт, ще има държавно управление

Не съм видяла стопански ползи, сподели Митева.

Относно желаните 22 закона, които би трябвало да бъдат признати или изменени, с цел да може страната ни да може да усвои към 25 милиарда евро, тя прикани дано тези 22 закона ги изготвят. Много от тях са транспониращи, няма законодателна стратегия на Народното събрание. Митева посочи законодателните достижения на своята партия - " не допуснахме да се извадят съдиите по вписванията и да се сложи под въпрос сигурността и парцелите на хората, те ни бяха доста ядосани. Цялата група се съгласихме ".

Тяхна била заслугата да има финансиране на музеите и за висшите учебни заведения. Промените в КПКОНПИ бяха импортирани на 24 май. " В КПКОНПИ няма по какъв начин да подкрепим. Има доста проблеми в Закона, върнали са механично категориите ", сподели тя и даде образец с ръководителя и членовете на Съвет за електронни медии, които подават декларация, както и ръководителя на Конституционния съд, който също би трябвало да подава декларация. И водачите трябвало да подават заявления.

" На КПКОНПИ членовете да имат единствено 1 мандат. Как ще се бориш с корупцията ", запита Митева.

Тя посочи и едно ужасно условие - за членовете на КПКОНПИ да се желае от ДАНС информация за професионални и нравствени качества. " ДАНС би трябвало да има информация за 6 млн. българи , това звучи ужасно и злокобно ", сподели Митева и посочи, че тя не може да поддържа този закон. В група не било разисквано и дали да поддържат номинацията на вътрешния министър Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. " За него това ще е намаляване ", сподели Митева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР