В 4 училища в София има епидемичен взрив от коклюш.

...
В 4 училища в София има епидемичен взрив от коклюш.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: В 4 училища в София има епидемиологичен взрив от коклюш

„ В 4 учебни заведения в София има епидемиологичен гърмеж от коклюш. Характеризира се със мощна кашлица и висока температура. 145 ОУ е с най-вече инфектирани “. Това съобщи в ефира на bTV държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
" България е измежду единствените три страни в Европейски Съюз, които нямаме високо разпространяване на морбили или коклюш. Това се дължи на имунизацията ", добави той.
„ Грипът отмина. Заболелите са малко, само че продължаваме да изследваме “, сподели Кунчев.
„ Целият боязън от спад в имунизациите е оневинен, само че преодоляхме срутва преди и по време на пандемията. Специално за коклюш имунизираните са 92-93% от децата “, разяснява той. 
„ 800 случая са на инфектираните с варицела единствено за седмица. Имаше взрив на скарлатината и варицелата, като следват към този момент кърлежовите инфекции и летните чревни инфекции “, добави Кунчев.
„ Вече би трябвало да се пазим от тревните площи поради комари, тук-там към този момент е пръскано “, разяснява специалистът. 
По мотив отпадането на хартиената рецепта за антидиабетични лекарства и антибиотици, доцент Кунчев съобщи, че това ще помогне за контролиране на пазара и понижаване на продажба на антибиотици без потребност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР