Заместник-кметът по социалните дейности, здравеопазването и туризма Снежана Апостолова поздрави

...
Заместник-кметът по социалните дейности, здравеопазването и туризма Снежана Апостолова поздрави
Коментари Харесай

Доброволци от Община Варна бяха отличени за активен принос към БЧК

Заместник-кметът по обществените действия, опазването на здравето и туризма Снежана Апостолова поздрави доброволците и членовете на регионалната организация на Българския червен кръст във връзка 8 май – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец . Тя беше измежду гостите на церемонията по награждаването на изявилите се през миналата година варненски червенокръстци.

„ Община Варна ще продължи отличното си взаимоотношение с Българския червен кръст. Организацията постоянно може да разчита на нашата поддръжка във всички доброволчески инициативи и благотворителни акции “, увери Апостолова.

Близо 30 доброволци от област Варна получиха оценки във връзка интернационалния си празник, връчени от регионалния ръководител на организацията Илия Раев. Наградени бяха дългогодишни деятели, партньорски организации и институции, както и най-младите доброволци от Българския юношески червен кръст–Варна .

„ Варненската организация има необикновен принос в оказването на помощ на над 15 000 украински бежанци, в поддръжката с хранителни артикули и услуги на хиляди лица в неравностойно състояние, в подготовката на фрагменти за водно избавяне и първа долекарска помощ “, напомни Илия Раев. Той благодари на доброволците и на институциите, измежду които и Община Варна, за положителното партньорство .

Тази година мотото на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец е „ Пазим хуманността жива “ . Празникът се отбелязва всяка година на 8 май – рождената дата на основателя на интернационалното червенокръстко придвижване и първи притежател на Нобелова премия за мир в света Анри Дюнан.

Община Варна разгласи по кое време стартира електронният банкет и какъв брой свободни места има за първокласниците

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР