В 3 часа тази нощ трябва да преместим часовниците с

...
В 3 часа тази нощ трябва да преместим часовниците с
Коментари Харесай

Заради смяната на времето нощните влакове ще закъсняват с час

В 3 часа тази нощ би трябвало да преместим часовниците с час напред и да преминем към лятното часово време. Това е и повода влаковете, които се движат през нощта, да идват с един час по-късно.

Пловдив

Когато се минава от лятно към зимно часово време, влаковете престояват по гари и спирки по един час. Когато местим стрелките един час напред обаче обстановката е друга.
Стефан Стойнов - Началник на Централна гара - Пловдив: " Примерно влакът би трябвало да тръгне в 3 часа от гарата, връткат се стрелките и той автоматизирано потегля в 4 часа, по документи се води плюс 60 минути забавяне, само че на процедура не е по този начин. Това по никакъв метод няма да се отрази на пасажерите, защото времепътуването в този случай не се усилва, писмено влакът ще се води просрочен, само че ще се резервира действителното времепътуване по дадена дестинация. "
За да не изпаднат в неприятна обстановка, пасажерите би трябвало авансово да се осведомят.
Стефан Стойнов - шеф на Централна гара - Пловдив: " Единственият дискомфорт, който може да се появи за пасажерите, е, че някой не схванал, недочул, непреместил стрелките на време, ще иде и ще изпусне влака, защото действително ще иде в друго време. " Пътник: " Тъй ли, аз пък забравих за туй нещо, значи през днешния ден го сменят. "
Информацията за придвижването на влаковете е изнесена по таблата на гарите може да се получи и от чиновниците на гишетата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР