В 21 век цяло село е втори месец без вода.

...
В 21 век цяло село е втори месец без вода.
Коментари Харесай

В 21 век цяло село е втори месец без вода, причината - прозаична

В 21 век цяло село е втори месец без вода. Причината - до помпената станция не доближава електричество.

В тази връзка бутилирана вода, ръкавици, маски и дезинфектанти от държавни запас на страната ще бъдат раздадени на жителите на беловското село Дъбравите, което втори месец е без питейна вода поради спрян ток в помпената станция.

Съоръжението остана без зареждане, защото до момента черпеше електрическа енергия от завода за хартия в Белово. Частен съдия-изпълнител разпродава тогавашната хартиена фабрика, токът в цялата база е пресечен, а по този начин и помпената станция на Дъбравите спря да работи.

За да помогне по някакъв метод на локалните хора държавното " ВиК “ ЕООД в Пазарджик, което обслужва община Белово, даде елемент за зареждане, само че това е краткотрайно и нестабилно решение, написа " 24 часа ".

Кметът на община Белово Костадин Варев счита, че ситуацията може да се избави единствено, в случай че бъде подаден спешен ток на междинната помпена станция. Беловският кмет е изискал от служебния кабинет да бъдат предоставени бутилки с вода, дезинфектанти, ръкавици и маски за живеещите в село Дъбравите и Министерският съвет реши да освободи от държавния запас желаните материали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР