В 17 ч. изтече срокът за регистрация на партиите за

...
В 17 ч. изтече срокът за регистрация на партиите за
Коментари Харесай

Край на регистрациите: 22 партии и 14 коалиции подадоха документи за участие в изборите


В 17 ч. изтече срокът за регистрация на партиите за предварителните парламентарни избори на 9 юни.

22 партии и 14 обединения подадоха документи за присъединяване в изборите. Днес това направиха и досегашните ръководещи ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Това беше акция, провокирана от нестихващо предпочитание на сътрудниците да узурпират цялата власт. Няма по какъв начин няколко индивида да въртят на пръста си страната, институциите и всички които живеем тук, сподели Георг Георгиев от ГЕРБ, откакто ГЕРБ-СДС се записва в ЦИК.

Изборите няма да се вършат от служебния министър председател и министри или служител, а от българите. ГЕРБ няма да разчита единствено на направеното положително през последните месеци, а и на 12-годишно положително име и известност, добави Георгиев.

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС съобщи, че изборите са както предизвикателство, по този начин и опция. “Най-важно е друго. След три години политическо безвремие, без цел и посока, Министерски съвет се бе трансформирал в кръжок, курс по политика за начинаещи и в този момент е време България да има обикновено, квалифицирано държавно управление с ясна политическа поддръжка даже с ярки политически фигури”, счита Дончев.

ПП-ДБ подаде нужните подписи за регистрация в ЦИК за присъединяване в идните национални и европейски избори също през днешния ден.

" Нито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем страната да се ръководи от Пеевски или от ченгета в нереформирани служби ", съобщи съпредседателят на обединяването Кирил Петков, откакто ПП-ДБ внесе своята регистрация в Централна изборна комисия. Много хора биха се радвали ние да стартираме да се разграничаваме от наши депутати. В случая, комисията, която е основана да хвърля мръсотия върху наш народен представител, е безусловно инсценирана, съобщи още Петков по отношение на депутата Бойко Рашков и краткотрайната парламентарна комисия за митниците.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов съобщи, че са работили с ГЕРБ и Движение за права и свободи за промени и са подготвени да продължат тази работа. " Ние работихме в името на съответни институционални промени, които бяха осуетени. Именно поради това се явяваме на избори и по-късно ще се борим за тяхното осъществяване ", сподели Иванов, след което посочи, че болшинството, в което са подготвени да влязат след изборите, е единствено такова, което ще пази промените. " Ние предложихме план за съглашение и оставаме на тази позиция, на която сме били ", акцентира Христо Иванов.

За изборите за Екологичен потенциал право на глас имат 6 157 220, а 6 639 439 гласоподаватели за националния парламент. Разликата е, че за Екологичен потенциал има условие за уседналост - сегашен адрес в България или държава-членка на Европейски Съюз.

Политическите обединения, които се изправиха в формалната борба за гласовете на гласоподавателите на 2 април 2023 година, бяха общо 21 – 14 партии и 7 обединения. На изборите през октомври 2022 година, се явиха общо 29 политически обединения.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР