В 15-ия ден на войната бронирани машини напредват към украинската

...
В 15-ия ден на войната бронирани машини напредват към украинската
Коментари Харесай

Ден 15 на войната в Украйна: Обръчът около Киев се затяга


В 15-ия ден на войната бронирани машини напредват към украинската столица от север, запад и от изток. Град Бровари, на 15 километра североизточно от Киев, съвсем е високомерен от съветските елементи. Украинските управляващи разпространиха видео от безпилотен аероплан за тежки провали и унищожени танкове.

Не стихват и офанзивите против Ирпен, единствено на десетина километра западно от центъра на Киев. От региона бягат десетки хиляди локални поданици, само че и доста остават, макар войната.

„ Ние оставаме, защото би трябвало да останем на нашата земя. Не желаеме да изоставим нашата земя. Разумът си отиде от нашите земи, само че ние не желаеме да си идем от нашата земя “, споделя локалният гражданин Олександър.

Организация на обединените нации и Европа жигосаха бомбардировката против детската болница в Мариупол. Според Москва тя била превърната във боен обект от военните формирования на националистите.

„ Детска болница и родилно поделение – с какво те заплашиха Руската Федерация. Каква страна е тази, която се опасява от лечебни заведения и ги унищожава? Там да не би да имаше дребни бандеровци или бременни дами, подготвени да стрелят по Ростов? Да не би някой да е унижил рускоговорящ? Какво е това? Денацификация на болница? Това е оттатък безчовечие “, сподели украинският президент Володимир Зеленски.

В Западна Украйна, в Лвов, най-голямата детска болница приема пациенти от разрушените и затворени лечебни заведения - освен в Мариупол, а и от цялата страна. Заради заплахата от ракетни офанзиви и тук, лекарите са взели единствените вероятни ограничения – да облепят прозорците с тиксо, с цел да не се разпилян при бомбардировка и да посочат входовете на бомбоубежищата.

„ В момента за нашите пациенти всичко наподобява умерено, само че не можем ли да кажем, дали на следващия ден боевете няма да стартират и при нас, дали ще можем да им оказваме помощ? “, споделя доктор Олена Козлова, заместник-директор на болничното заведение.

Малко момиченце трогна света по какъв начин пее в бомбоубежище и подвига духа на укрилите се от бомбардировките хора.

7-годишната Амелия запява песента от известния детски филм " Замръзналото кралство ".

След като е оповестен в обществените мрежи, клипът е бил забелязан от актрисата Идина Мензел, която извършва песента в истинската кино продукция.

Трогната, тя разгласява в „ Туитър “ обръщение към дребната Амелия " Виждаме те! Наистина, в действителност те виждаме! ".

  • Евролидерите приветстват почналото следствие в Хага против Русия
  • Основният спонсор остави " Челси "
  • „ Купи изкуство за Украйна “: Български създатели с благотворителна акция за нуждаещите се
  • Временната протекция не подсигурява гратис лекуване на бежанците от Украйна у нас
  • Напрежение на Евросъвета поради концепцията за общ заем за покриване на скока на горивата
  • По 40 лева дневно за хотелиерите, приели бежанци от Украйна
  • През последното денонощие у нас са влезнали 5800 украинци
  • Специалните пратеници на bTV в болничното заведение с потърпевши от разрушените лечебни заведения в Украйна
  • Кадри от Космоса демонстрират разрушенията в Мариупол
  • Татяна Пучкова: Ако имаше наказания за Русия през 2014 година, нямаше да се случи това сега


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР