В 126 избирателни секции във Варна от общо 406 има

...
В 126 избирателни секции във Варна от общо 406 има
Коментари Харесай

Проблеми с машините за гласуване във Варна

В 126 изборни секции във Варна от общо 406 има машини за гласоподаване. Въпреки че всички са били тествани, две от тях не проработиха още в самото начало на изборния ден.

Варна
 © БГНЕС
Две от секциите в учебно заведение " Александър Пушкин " във Варна разполагат с машини за гласоподаване. При доставянето им предходната вечер те са тествани и са били в редовност. В началото на изборния ден обаче се оказва, че едната не работи. Въпреки консултациите с представители на компанията снабдител машината продължава да не работи.
Иван Атанасов, ръководител на изборна секция: Техникът пристигна още веднъж да я стартираме и когато трябваше да пуснем нулевата бюлетина, която е дълга близо метър и осемдесет, нямаше никакво мастило върху нея. Лично аз съм отчаян.
Близо една четвърт от гласоподавателите в една от секциите в Техническия университет във Варна са избрали машинното гласоподаване. Сред тях е и 80-годишна жена.
Кристиян Тодоров, заместник-председател на секция: Доста възрастни хора желаят да пробват самата машина. Повечето пъти споделят, че желаят да видят къде им отиват парите и дали има смисъл.
Докато нашият екип беше в секцията още двама души избраха да гласоподават машинно.
Теодора Анастасова: Беше ми по-интересно да видя по какъв начин става машинното гласоподаване и в действителност става ного бързо, елементарно, няма нищо комплицирано.
От секционните комисии чакат в късния следобяд да се засилват по-младите гласоподаватели, измежду които ползата към машинното гласоподаване най-вероятно ще е по-висок.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР