В 125-ия ден на протести срещу правителството водеща роля имаха

...
В 125-ия ден на протести срещу правителството водеща роля имаха
Коментари Харесай

Ден 125: Призоваха за общонационален митинг на 21 ноември

В 125-ия ден на митинги против държавното управление водеща роля имаха майките от " Системата ни убива ", съобщи Българското национално радио.

Те са обезпокоени от опцията Народното събрание да прегледа промени в Закона за персоналната помощ. Според протестиращите той орязва напълно извоювани обществени придобивки за отбрана.

“Нас ни е боязън, че това, за което лежахме седем месеца, за най-нещастните, тези които чаша водичка не могат да си вземат, всичко това ще отиде по дяволите, и по тази причина ще ви унищожим “, споделя от трибуната протестираща.

Протестиращите потеглиха на шествие към Орлов мост, като се стопираха пред постройката на Народното събрание.

Отправен бе зов на 21-ви ноември от 17 часа на площад “Независимост “ да се организира общонационален протест.

По-рано стачкуващите се насочиха и към постройката на компания " Информационно обслужване " с искане за оставката на шефа ѝ Михаил Константинов.

Митинг-протест се организира и пред здравното министерство довечера, съобщи Българска национална телевизия. Организатор на демонстрацията беше политическа партия АБВ, а главният претекст за недоволството на протестиращите бяха несъответстващите ограничения и решенията на ръководещите по отношение на пандемията.

В митинга трябваше да взе участие и доцент Атанас Мангъров, само че беше прочетено послание от негово име.

Както ФАКТИ към този момент писа, за малко напрежението ескалира, когато към протестиращите се насочиха хора, които поддържат ограниченията на държавното управление. Бързата реакция на полицията предотврати по-сериозни конфликти.

По-късно протестиращите пред здравното министерство се причислиха към тези пред триъгълника на властта. Както всяка вечер беше блокирано придвижването на бул. " Дондуков " и кръстовището на Орлов мост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР