В 10-ата годишнина след създаването на най-дългия веломаршрут в България

...
В 10-ата годишнина след създаването на най-дългия веломаршрут в България
Коментари Харесай

Дунав ултра се завръща с приключението Персина на велосипед

В 10-ата годишнина след основаването на най-дългия веломаршрут в България - 700-километровия " Дунав ултра ", основателите на маршрута оферират новa самодейност, обвързана с дейния метод на живот: Персина на велосипед/Persina by Bike.

Първата по рода си районна дестинация на Дунав Ултра - " Персина на велосипед ", ще показва опциите за деен туризъм на територията на общините Белене и Никопол. За задачата на 1 юли 2023 ще започва едноименната колоездачна офроуд обиколка по маршрут Белене-Никопол-Белене.

Самото предизвикателство предлага присъединяване в категории Race (Състезание) и Hobby (За забавление) с мобилно приложение. Каузата на Персина на велосипед е аналогична на тази на огромния маршрут: разпространение на обитаемоте места край река Дунав.



Събитието следва модела на Дунав Ултра, адаптирайки го за атрактивния район на и към територията на Природен парк " Персина ". По този метод бизнесмени, хотелиери, търговци, ресторантьори, доброволци, а даже и локални риболовци, към този момент се интересуват живо от подготовката на самодейността, с цел да предложат най-хубавото за гостите на събитието, представяйки по най-хубавия метод своя личен район.

За първи път наоколо река Дунав ще бъде построен велосипеден лагер - вид къмпинг, където участниците ще разпускат в дните преди и след обиколката. След спортната част, Българското сдружение за отбрана на птиците ще помогне на участниците и гостите да научат повече за екзотичните представители на птичия свят в Природен парк " Персина ".

Благодарение на екипа туристически водачи " Дунавска вълна ", искащите ще имат опция да посетят о-в Персин. Местни риболовци и тези от съдружие " Амур " - град Никопол ще предложат по този начин впечатляващите разходки с рибарска лодка до островите на река Дунав и така наречен " Български Малдиви ".

Записванията за Персина на велосипед започнаха, като измежду най-атрактивните участници са Богдан Кирчев, който през 2022 година измина 700-километровата отдалеченост на маршрута Дунав Ултра за 36 часа с велосипед и Павел Андонов, който мина по маршрута за 7 поредни дни с едноколесен велосипед - унисайкъл.





Към събитието има интерес и от Румъния, като се чака 1/3 от участниците да са от Букурещ.

Повече за събитието можете да намерите на .

Автор: Гергана Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР