Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на Дунав мост. Това

...
Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на Дунав мост. Това
Коментари Харесай

След скандала на Дунав мост: Уволняват служителя на БГТОЛ

Уволняват служителя на БГТОЛ след абсурда на „ Дунав мост ”. Това съобщи министърът на районното развиване Гроздан Караджов по време на брининг, на който представи резултатите от осъществената инспекция.

Припомняме, че през предходната седмица в обществените мрежи беше оповестен клип, на който се вижда по какъв начин чиновник на БГТОЛ наскърбява преминаващ жител. Според подателя на видеото, той е бил заставен да заплати таксата в брой, а не с банкова карта. Караджов разпореди цялостна информация на преминаващите коли и записаните заплащания. Вчера той е получил отчет за това какво е довело до абсурда на граничния пункт.

„ От взетите писмени пояснения от чиновниците, които са били на промяна, е открито, че е осъществено неприемливо дисциплинарно нарушаване, което е в прорез с всички правила и правила. То опетнява облика както на Министерството на районното развиване и благоустройството, така и на България като цяло ”, съобщи Караджов.

„ Заради това в АПИ са довършили напълно дисциплинарната процедура. Издадена е заповед за дисциплинарното уволняване на дееца и той е уволнен ”, добави той.

По думите на министъра служителят е обяснил, че зародилия спор е бил в края на промяната му. Той е бил изтощен, обиден и случилото е в резултат на прочувствени аргументи, за което той надълбоко съжалява.

Караджов беше безапелационен, че не се удостоверява съмнението, че чиновници на ТОЛ ръководството са желали кешови заплащания.

„ Няма данни пари от държавния бюджет да са били отклонявани към джобове. Нито един от чиновниците на ТОЛ ръководството не получава пари в брой. Те разполагат с портативен ПОС терминал, посредством който могат да се платят дължимите такси ", обясни той. И добави: „ Имаме съконтрагенти, повече от 5000 гишета в страната, които са на други организации, в това число и Агенция „ Митници ”. Те са взимали парите в брой, само че са ги отчели в системата. Смятам, че това е по този начин, само че сме изискали такава информация, чакаме резултатите ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР