Уволненият зам.-председател си тръгна от службатаДостъпът на Бойко Рашков бил

...
Уволненият зам.-председател си тръгна от службатаДостъпът на Бойко Рашков бил
Коментари Харесай

Недялков: Политици не са подслушвани от ДАНС

Уволненият зам.-председател си потегли от службата
Достъпът на Бойко Рашков бил лишен за изнасяне на секретна информация

Опитвали да завладяват службите

Заместник ръководителят на ДАНС Недялков Недялков, който в петък беше освободен от служба, се е дал прошка с поста поради отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков през 2019 година Сегашният вътрешен министър е изнасял секретна информация и това е станало причина за решението, сподели Недялков през днешния ден. Но добави, че “не си спомня детайли”.

“Рокадите в управлението са метод за преодоляване на службата посредством назначение на хора, които, даже да се образува ново държавно управление след изборите, няма да могат да бъдат заменени, защото промяната става с декрет на президента”, сподели Недялков. Според него причина за всеобщите уволнения в организацията било и разкриването на съветската шпионска мрежа, в която вземат участие и български военни.

Пред “Труд” някогашният зам.-председател на ДАНС показа, че при срещата му със служебния министър председател Стефан Янев, той се интересувал както за шпионите, по този начин и за изобличени олигарси. “Агенцията не е подслушвала политици, това е посочила вътрешната проверка”, разгласи Недялков. Той удостовери, че се познава с шефа на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков и е бил посетител на негов рожден ден.

Уволненият зам.-шеф си потегли от службата с обещанието да си търси правата в съда, тъй като за 18 години работа в ДАНС, от които 8 година на управителна служба, неведнъж бил награждаван и не вижда аргументи да бъде освободен. Такъв напън обаче е имало още по време на предходното служебно държавно управление на Румен Радев, му споделил някогашният началник на ДАНС Димитър Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР