Уволненият от служебното правителство на Стефан Янев зам.-председател на ДАНС

...
Уволненият от служебното правителство на Стефан Янев зам.-председател на ДАНС
Коментари Харесай

Уволнен зам.-шеф на ДАНС се връща на работа след решение на съда

Уволненият от служебното държавно управление на Стефан Янев зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков дефинитивно завоюва делото против отстраняването си от поста, оповестява в обява по тематиката.

Върховният касационен съд отхвърли да се занимава с уволнението на Недялков и в действие остава решението на долната инстанция - Софийския градски съд, който го върна на поста преди година. Съдът обаче ще се произнесе единствено по настояването на Недялков да получи обезщетение за това, че е останал без работа като претендира за 42 хиляди лева До момента са му присъдени близо 27 хиляди лева

Преди да бъде уволнен Недялков, с поста се раздели и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев, който бе отхвърлен при започване на ръководството на първото служебно държавно управление. Мотивите за освобождение на Недялков бяха " редовно несправяне със служебните отговорности, уронване престижа на организацията ".

Зам.-председателят на ДАНС има 5-годишен мандат. Този на Недялков стартира от 26 юли 2018 година Недялков бе на поста близо 8 години.

 Съдът отхвърли искове на уволнен зам.-шеф на ДАНС, свързван с Пеевски Съдът отхвърли искове на уволнен зам.-шеф на ДАНС, свързван с Пеевски

" Многократно съм награждаван, като единствено за тази година имам най-малко две награди за добре свършена работа ", разяснява тогава отстраненият зам.-шеф на ДАНС.

Според извънредно симптоматично е, че към този момент някогашният ръководител на ДАНС Димитър Георгиев е запазил като собствен заместител Недялко Недялков, който е воин от епопеята към опита за инсталиране на Делян Пеевски за началник на службата по времето на Орешарски. След серията митинги против назначението на Движение за права и свободи депутата за негов правоприемник Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи лансираха двама души - Владимир Писанчев като любимец и Недялков като фиктивен съперник. Според разнообразни източници Недялков гравитира към Движение за права и свободи, пази ползите на партията в контраразузнавателната работа и е неофициален ръководител на службата.

Отстраняването му бе част от серията рокади на управителни постове в службите за сигурност. Малко откакто бе уволнен, самият Недялков изясни, че е подписал документ за лишаване на допуск до класифицирана информация, като уточни, че основанието било оповестяване на класифицирана информация от Рашков като началник на Бюрото за надзор на СРС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР