Уверявам ви, че институциите правят всичко възможно да се осигури

...
Уверявам ви, че институциите правят всичко възможно да се осигури
Коментари Харесай

Проф. Пенов: Основната ни цел е гарантирането на учебния процес през зимата

Уверявам ви, че институциите вършат всичко допустимо да се обезпечи нужното отопление и да се подсигурява оптимално присъствено образование при най-малък риск за здравето на възпитаници и учители. Това сподели министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов по време на онлайн среща, проведена от Съюза на работодателите в системата на националната култура в България.

Министър Пенов изясни, че сега се събира информация за обезпечеността на образователните заведения за идния отоплителен сезон. МОН обобщава тази информация и се прави всекидневен разбор на обстановката, тъй че да не се стигне до спиране на образователните занятия, добави служебният министър на образованието и науката. По въпросите, свързани с възможна Коронавирус вълна, стана ясно, че МОН е в непрекъснат контакт с Министерство на здравеопазването и ще се съобрази с насоките, свързани с ограниченията, които ще подхващат здравните управляващи.

Проф. Пенов увери представителите на съюза, че Наредбата за нарастване на учителските заплати ще бъде обнародвана допустимо най-скоро след приключване на публичните съвещания, с цел да е несъмнено, че преподавателите ще могат да получат по-високите си хонорари още през септември. Паралелно с това се създават и съответните правила за заплатите на шефовете.

По отношение на анулираната от съда Наредба за осъществяване на състезанията за шефове на учебни заведения министър Пенов уточни, че ще се изчака окончателното решение на Върховния административен съд и откакто стане ясно кои текстове от наредбата вероятно ще отпаднат и кои не, ще могат да се проведат състезания.

Министър Пенов изрази убеденост, че ще продължи ползотворният разговор сред МОН и обществените сътрудници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР