Увереността е един от най-големите подаръци, които родителите могат да

...
Увереността е един от най-големите подаръци, които родителите могат да
Коментари Харесай

Как да възпитате детето да бъде по-уверено или самостоятелно?

Увереността е един от най-големите дарове, които родителите могат да дадат на децата си. Карл Пикхард, психолог и създател на 15 книги за родителството има вяра, че дете, на което му липсва убеденост, няма да може да развие капацитета си след години.

Страхът от неуспех може да бъде сериозна спънка в построяването на кариера. Важна задача за родителите е да предизвикват и поддържат децата си, когато се пробват да се изправят пред сложни задания.

1. Оценявайте напъните на детето си, без значение дали съумява или не съумява.

Според мнението на Пикхард, без значение дали детето ви ще вкара победния гол на тима или инцидентно изхвърли топката отвън границите, аплодирайте напъните му. 

Той е на мнение, че в дълготраен проект поредните, напрегнати старания ще изградят убеденост повече, в сравнение с инцидентните триумфи.

2. Насърчавайте детето си да разшири своите пълномощия

Насърчавайте детето си да прави това, което го интересува, само че го правете, без да оказвате прекомерно огромен напън. Хармъни Шу, надарената пианистка, стартира да свири, когато е единствено на 3 години. Пикхард изяснява, че практиката е най-хубавата инвестиция.

3. Оставете детето си да взема решение проблемите независимо

Ако работите интензивно за детето си, то в никакъв случай няма да развие своите качества и убеденост задоволително, с цел да се оправи единствено.

Пикхард изяснява, че родителската помощ може да блокира увереността, която произтича от независимостта и саморазбирането на детето. По-добре е детето ви да получи няколко четворки и тройки, вместо всички шестици незабавно, стига фактически да се учи и да работи върху решаването на проблеми.

4. Оставете детето си да се държи съгласно възрастта си
Казвайте това на децата си, с цел да съумеят в живота
Много от детските ни мемоари са свързани с дребни и маловажни моменти, само че ние ги помним не поради това какво се е случило, а поради това...
Прочети повече
Не очаквайте детето ви да се държи като възрастен. Специалистът споделя, че стремежът да отговорим на упованията за зряло държание може да понижи самочувствието на детето.

5. Разпалете любознанието на детето си

Понякога безкрайният поток от въпроси от дете може да бъде стеснение, само че детето би трябвало да бъде насърчавано да задава.

Пол Харис от Харвардския университет в изявление за The Guardian споделя, че задаването на въпроси е потребно упражнение за развиването на детето, тъй като значи, че то осъзнава, че „ има доста неща, които не знае, че има невидими светове на знанието. 

6. Никога не критикувайте напъните на детето
Помощ, детето ми е нарцисист!
Нарцисизмът не се употребява с положително име. Асоциираме го с егоистични хора, чиято религия в личните им грандиозни благоприятни условия елементарна е...
Прочети повече
Нищо няма да обезкуражи детето ви повече от рецензията на начинанията му. Никога не му казвайте, че прави нещо неправилно. Ако детето ви е уплашено от неуспех, тъй като се опасява от вашия яд или отчаяние, то в никакъв случай няма да опита нови неща.

Пикхард споделя, че нормално рецензията от родителите намалява самочувствието и мотивацията на детето.

7. Отворете вратата към нови провокации и прекарвания

8. Специалистът също по този начин е на мнение, че вие като родители сте виновни за увеличението на присъединяване на вашето дете в житейски обстановки и прекарвания, тъй че то да може да развие убеденост в оправянето със света към него.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР