Увеличението на заплатите в общинските и областните болници ще бъде

...
Увеличението на заплатите в общинските и областните болници ще бъде
Коментари Харесай

Увеличението на заплатите в общинските и областни болници ще e с до 250 лева

Увеличението на заплатите в общинските и регионалните лечебни заведения ще бъде с сред 150 и 250 лв.. Повишаването на възнагражденията ще влезе в действие от началото на юли. Здравният министър Кирил Ананиев посети лечебни заведения във Варна.

Варна

Областните лечебни заведения имат друг метод за образуване на работната заплата и това няма да се промени с новата методика, съобщи министър Ананиев. В някои лечебни заведения се чака нарастването да бъде включено в главната работна заплата и по този начин тя да се приближи до признатия групов трудов контракт.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: В други лечебни заведения избират по-голямата част да отиде за в допълнение материално стимулиране, с цел да се подтикват тези хора, които в действителност носят главните доходи в лечебните заведения.
По новата методика лечебните заведения би трябвало да отделят не по-малко от 50% от общите си доходи за разноски за личния състав. Поне половината от тези пари би трябвало да се употребяват за съществени работни заплати, а останалата част - за в допълнение материално стимулиране. По думите на Ананиев, настояването на медицинските сестри за увеличение на възнагражденията им в размер на две минимални работни заплати надали ще бъде задоволено.
Кирил Ананиев: Това няма по какъв начин да се случи, тъй като всичко е обвързвано с осъществената активност, която те са създали, и надлежно приходите, които са получили.
Министър Ананиев уточни, че от деветте здравни заведения, които е посетил, лечебните заведения в Шумен и Ямбол изпитват усложнения да вкарат новата методика.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: С тях сме се разбрали за самостоятелни разбори дружно, взаимно, с цел да проверим аргументите, заради които се намират в това положение.
Здравният министър напомни, че през септември ще бъде изработен разбор на осъществяването на бюджета на Здравната каса и съобщи, че при съществуването на спестени средства, те ще се пренасочат още веднъж за нарастване на заплатите на здравните служащи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР