Увеличението на цените на продуктите на Pepsi повиши крайния резултат

...
Увеличението на цените на продуктите на Pepsi повиши крайния резултат
Коментари Харесай

Pepsi отбелязва голяма печалба на фона на по-високите цени

Увеличението на цените на продуктите на Pepsi увеличи крайния резултат на компанията, макар спада в продажбите, съгласно облагите на компанията за третото тримесечие, оповестени във вторник.

Гигантът за закуски и питиета съобщи, че е нараснал цените в международен мащаб приблизително с 11%, помагайки за увеличение на приходите над упованията на анализаторите, макар спада на размера на PepsiCo с 2,5%. Нетните продажби за третото тримесечие са нарастнали с близо 7% до 23,45 милиарда $.

В резултат на това PepsiCo увеличи прогнозата си за цялата година, което прави това за трето следващо тримесечие. Сега компанията чака облагата на акция да бъде $7,54, нарастване от $7,20 на акция, когато за първи път разгласява прогнозата през февруари.

Акциите на PepsiCo (PEP) се покачиха с близо 2% в предпазарната търговия.

Подобно на други хранителни компании, Pepsi усили цените, с цел да смекчи инфлацията. Има обаче известно усъвършенстване за потребителите в Съединени американски щати, като нарастването на цените на питателните артикули се забави през август, до единствено 0,2% за месеца. Септемврийският показател на потребителските цени ще даде ново четене за инфлацията в четвъртък.

Pepsi сподели, че в Северна Америка продажбите на Gatorade, газирана вода Bubly и газирани питиета също са се нараснали. Компанията също по този начин разгласи, че възнамерява да пусне още веднъж Baja Blast, обичана газирана напитка на почитателите, която сътвори с Taco Bell, в три разнообразни разновидности, в това число версия без захар.

Потребителите също би трябвало да чакат скоро да видят новото лого на Pepsi, показано предишния март, върху продуктите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР