Увеличават се починалите от тежката влакова катастрофа в Гърция, информира

...
Увеличават се починалите от тежката влакова катастрофа в Гърция, информира
Коментари Харесай

Над 30 станаха загиналите в тежката жп катастрофа в Гърция

Увеличават се умрелите от тежката влакова злополука в Гърция, осведоми БНР. Властите публично оповестяват за 32 жертви, ранените са над 100. Няма информация за потърпевши българи.
Първите два вагона на пътническия трен са изгорели изцяло от конфликта сред двата влака. По показания на пасажерите те са били цялостни с хора. Повечето от тях са били студенти, които са се прибирали в Солун. В положително положение са пасажерите от последните вагони на влака.
Лекарите се борят за живота на ранените, които са над 100 души. Някои са в доста тежко положение, оповестяват медиците. Повечето от жертвите са младежи, евентуално студенти, оповестяват от болничното заведение в град Лариса. Ранените са настанени в лечебните заведения от Лариса до Солун, доброволци подаряват кръв в тях.
Продължава избавителната интервенция на пожарникарите, които се надяват да намерят живи пасажери под първите три вагона, които са най-силно потърпевши при злополуката.
От дирекция на пожарна отбрана оповестяват:
" Продължава акцията на пожарникарите за избавяне на пасажерите от влака след тежката злополука. Участват 150 пожарникари и 40 екипа на Бърза помощ с коли за спешна помощ. На място са също 15  патрулни коли на полицията. "
Свидетели, които са се избавили, обявиха пред управляващите, че доста от вратите на влака не са се отворили и част от пасажерите са останали затворени във вагоните.
Властите показаха безпокойство, че броят на умрелите ще се усили.
Предполага се, че повода за злополуката е неверна информация на надзор на придвижване от гара Лариса.
Спряно е придвижването на влакове от Солун към Атина.
" Загиналите са главно от първите два вагона на влака, които са безусловно унищожени. Загиналите са най-вече младежи и студенти. Тече процедура по разпознаването на починалите. Няма информация досега от каква народност са. Не знаем дали има български жители сред тях ", изясни пред БНР Бойка Атанасова, публицист от уеб страницата " Български вести " в Гърция.
Предполага се, че случаят се дължи на погрешно ръководство на придвижването на влаковете, защото ударът е бил преден, удостовери тя. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР