Увеличават се хората, които избират да живеят в селата край

...
Увеличават се хората, които избират да живеят в селата край
Коментари Харесай

Бум на семейства, които избират да се преместят извън града и да живеят на село

Увеличават се хората, които избират да живеят в селата край Пловдив. Най-голямо повишаване на популацията има в община Родопи. За последните три години новите поданици са над 2500 души. Има и взрив на строителството, като общината е на второ място в България по безспорен брой разрешителни за градеж.

Пет села край Пловдив притеглят най-вече нови поданици. Това са Марково, Белащица, Брани поле, Първенец и Ягодово. Привлекателни за хората са по-ниските налози, чистият въздух и близостта до огромния град. Иван Гинчев се е завърнал от Германия и е избрал село Марково с цел да живее и работи:

Община Родопи е най-бързо разрастващата се община в България. За 2020 година тя е преди всичко по машинален приръст на популацията, демонстрират данните на Национален статистически институт. Тенденцията е към непрекъснато повишаване на популацията.

" Марково е преди всичко като за интервал от три години към 900 индивида са се записали по сегашен адрес и в действителност още към 200 по непрекъснат адрес ", съобщи Павел Михайлов, кмет на община Родопи.

В селата се проектират и строят нови детски градини, тъй като преселилите се са най-вече младежи с по две или три деца.

Хората споделят още, че бизнесът на село се съчетава отлично с обичайните занимания плевене на градината и развъждане на животни за подкрепяне на домашния бюджет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР