Увеличават минималната работна заплата в Гърция с 9.4%, като от

...
Увеличават минималната работна заплата в Гърция с 9.4%, като от
Коментари Харесай

Предизборно Гърция вдига минималната заплата на 780 евро

Увеличават минималната работна заплата в Гърция с 9.4%, като от 1 април тя става 780 евро на месец, оповестява в. " Катимерини ".

Повишението идва месеци преди края на мандата на консервативното държавно управление на премиера Кириакос Мицотакис. минимална заплата през 2022 година, защото приходите на семействата бяха наранени от високата инфлация.

" Очевидно това ново покачване няма да реши казуса. Но сигурно ще предложи доста значимо облекчение ", посочи Мицотакис в телевизионни изказвания след среща с министъра на труда и обществените въпроси Костис Хацидакис. Премиерът добави, че нарастването е максимумът, който държавното управление може да предложи в границите на финансовия потенциал на страната.

Проучвания на публичните настройки обаче демонстрират, че доверието към сегашното държавно управление пада пред опозицията в лицето на лявата партия СИРИЗА след при която починаха 57 души.

Припомняме, че трагичният случай провокира което спъна и провеждането на парламентарни избори при започване на април, както бе планувано. Към момента нова дата към момента не е оповестена.
 Мицотакис пое отговорност за влаковата злополука край Лариса
Мицотакис пое отговорност за влаковата злополука край Лариса

Гръцкият министър председател даде обещание да поправя дългогодишните дефекти в железопътния сектор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР