Увеличаването на ракетните удари на Русия в Украйна е предназначено

...
Увеличаването на ракетните удари на Русия в Украйна е предназначено
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия се опитва да изтощи украинските системи за ПВО

Увеличаването на ракетните удари на Русия в Украйна е предопределено да изчерпи доставките на Киев за противовъздушна отбрана и най-сетне да реализира владичество в небето над страната. Това съобщи почитан чиновник на Пентагона, представен от Ройтерс.

Русия нанася удари по градове в Украйна с ракетни през последната седмица, в една от най-тежките офанзиви, откогато Москва стартира нашествието си преди близо девет месеца.

Украйна твърди, че ударите са развалили съвсем половината от енергийната система на страната.

Колин Кал, висшият политически консултант на Пентагона, предизвести, че Москва се надява да изтощи украинската противовъздушна защита, която до момента не позволяваше на съветската войска да откри владичество в небето над Украйна.

Ние знаем каква е съветската доктрина за успеха и сме решени да подсигуряваме, че това няма да проработи, като се уверим, че украинците получават това, от което се нуждаят, с цел да запазят противовъздушната си защита жизнеспособна, добави той.

Едно от нещата, които евентуално най-вече изненадаха руснаците, е какъв брой издръжлива е противовъздушната защита на Украйна от началото на този спор. До огромна степен това се дължи на изобретателността и интелигентността на самите украинци да поддържат своите системи за противовъздушна защита жизнеспособни. Но това е и тъй като Съединените щати и други съдружници и сътрудници са дали голяма поддръжка, добави Кал.

След нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари западните военни специалисти чакаха съветската войска да се опита неотложно да унищожи военновъздушните сили и противовъздушната защита на Украйна. Това е главен детайл на актуалната военна тактика, позволяваща по-добра поддръжка за настъпващите сухопътни сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР