Увеличава се броят на приетите с коронавирус пациенти. Болниците в

...
Увеличава се броят на приетите с коронавирус пациенти. Болниците в
Коментари Харесай

Ръст на хоспитализираните в София - болниците преструктурират отделенията си

Увеличава се броят на признатите с ковид пациенти. Болниците в София стартират да преструктурират отделенията си, с цел да усилят леглата за инфектирани.

Заразените, при които се е наложило да бъдат признати в болница, към този момент са 7101.

Толкова огромен брой на приетите в болница имахме единствено преди Коледа. От приетите в болница сега 533 са в тежко положение и са в интензивни отделения. От през днешния ден лечебните заведения в София стартират да преструктурират легловата база в отделенията, за да усилят с 20% леглата за Коронавирус заболели. От на следващия ден тези 20% би трябвало да са факт.

679 са новите случаи на ковид у нас за последното денонощие, което е 18% от направените проби. 584 души са се излекували, 51 за жалост не са съумели да преборят вируса.

За последните 24 часа 975 души са си сложили ваксина и по този начин общият брой на поставените дози е 338 879. Така малко под 1% от българите към този момент са с сложени две дози ваксина.

Най-много инфектирани и надлежно приети в болница има в столицата. От петък учениците в София от 5. до 12. клас минаха онлайн. Столичният кмет Йорданка Фандъкова не изключва да има още стягане на ограниченията на локално равнище - може да се стигне до затваряне на фитнеси и търговски центрове.

Продължават и проучванията за разпространяването на английския вариант на вируса. Такива проучвания се вършат и в Европа, и у нас в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Вече 1000 проби са изследвани.

" Около 3/4 от пробите са с английския вид, с по-голяма инфекциозност, към 50-70%. И дали е вследствие на това, че се разболяват повече хора или в действителност ще се очертае като наклонност - с малко по-висок леталитет - това ще забележим в бъдеще ", разяснява доцент Любомира Николаева-Гломб, началник на отдел " Вирусология ", НЦЗПЗ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР