„Уважаеми сънародници, всички вие знаете за случая с моряците от

...
„Уважаеми сънародници, всички вие знаете за случая с моряците от
Коментари Харесай

Кой освободи българските заложници в Церавна? Не и правителството ни, което даже не се е свързало с тях

„ Уважаеми сънародници, всички вие знаете за случая с моряците от кораба „ Царевна”, за който държавното управление на България описа една извънредно невероятна версия. Затова по какъв начин надали не дейностите на нашето държавно управление са довели до сполучливата в последна сметка евакуация на моряците от кораба и спасяването на техния живот. Само, че безусловно преди ден, ден и половина една българска журналистка се свързва с външната министърка на непризнатата Донецка република, която споделя една напълно друга версия от тази на правителството”, това написа в профила си във Facebook водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов

Той разгласява и изявлението на журналиста Ася Иванова с Наталия Юриевна, от което излиза наяве, че българските моряци са освободени с помощта на ДНР и от въоръжените сили на Руската Федерация, без никакво подпомагане на българското държавно управление.

„ За страдание нямаме контакт с българските управляващи. От наша страна положихме всички старания, с цел да окажем оптимално подпомагане при евакуация на българите. Изпратихме публична нота в посолството на България в Руската федерация, където съобщихме, че сме подготвени всеки миг да спомагаме за евакуация, да предоставим превоз и всичко належащо като и запитахме посолството, дали те имат желание да оказват помощ на своите жители и по какъв метод. Но за жалост не получихме подобен отговор”, съобщи Наталия Юриевна.

По думите и са направени многократни опити да се свържат и с българското външно министерство, само че без триумф.

„ След като се представяхме, че сме от Донецк от съответното ведомство ни затваряха телефона и повече не дадоха отговор на нашите позвънявания. От българската страна получихме изненадваща за нас реакция, тъй като всяка страна е длъжна да се грижи за правата на своите граждани”, уточни още Юриевна.

Запитаната за думите на премиера Петков, който твърди, че имало открита връзка сред Русия, ДНР и България по отношение на евакуирането на българските моряци, тя съобщи:

„ В стеснен контакт сме с управляващите на Русия и ще се постараем да изпратим моряците у дома, само че мога да кажа, че от България не получаваме никакво помощ в този развой и даже самите моряци не могат да се свържат с българските власти”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР