Уважаеми сънародници, България е най-древната държава в Европа, съхранила успешно

...
Уважаеми сънародници, България е най-древната държава в Европа, съхранила успешно
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията за българите в чужбина призова: Нека отбележим по цял свят най-българския празник - Баба Марта

Уважаеми сънародници,

България е най-древната страна в Европа, съхранила сполучливо през тестванията на хилядолетията своето име, просвета и еднаквост. Традицията още от предхристиянската ни просвета отбелязва възраждането на живота в Новата година на Първи март - единствения по рода си в целия свят най-български празник. Той датира още от времето на остаряла Велика България.

В навечерието на най-българския празник Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПРИЗОВАВАМЕ да си подадем ръка и преодолявайки дистанциите във времето и пространството да продължим отколешната традиция, като подарим Мартеници на най-близките ни и уважавани хора - за здраве, наслада, духовна непорочност, благодат и изобилие във всяко положително дело. Нека тъкмо в 12 часа на обяд (местно време) на Първи март 2018 година, всеки българин да разгласява в обществените мрежи с хаштаг/hashtag: #BabaMarta фрагменти от нашия неповторим празник на вярата и вярата в жизнеността и благоденствието. Нека покажем на света, че българският дух е жив и където има българи по света, има и Мартеници! Нека съзидателното начало да бъде пътеводна звезда в нашите старания за положително и хубост! Това прикани всички българи по света ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харлампиев.

И апела си споделя още:

В момента на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ви приканвам дружно да създадем неповторима положителна акция на Родината, по едно и също време отбелязвайки от всички места по света, където сме, най-българския празник - Баба Марта.

Пожелавам да пазите все по този начин ревниво българските традиции, обичаи и нематериалност, с цел да пребъде през годините родната ни просвета по света посредством знаците, които съхраняват магията на българския дух във всеки, който се допира до него!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР